Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Ezért nem lett de Ligt a Barcáé!

Miután eldőlt, hogy Matthijs de Ligt a Juventus játékosa lesz, a madridi Marca című sportnapilap készített egy szubjektív, ám elgondolkodtató listát arról, hogy az Ajax csapatkapitánya miért nem a Barcát választotta.

(Kép: marca.com)

1. Fizetési igények:

Állítólag a Barca nem tudott egyességre jutni a játékos ügynökével, Mino Raiolával a fizetést tekintve. A Juve ezzel szemben megadta a a minden hájjal megkent Raiola által várt 12 millió eurós éves bért.

2. Raiola részesedése:

A Barca nem akarta kifizetni a Juve által megadott 75 millió eurót. Ez azért is jelentős, hiszen Raiola így nagyobb részesedést kapott a transzferből.

3. A Barcának van elég középhátvédje

Na nem mintha a Juvénál toldozni, foltozni kellene a védelmet… De térjünk vissza a katalánokra, akiknél nem volt prioritás egy középhátvéd igazolása. A Marca szerint Piqué helye ugye megkérdőjelezhetetlen, mellette azért ha éppen nem sérült, Samuel Umtiti is klasszis védő; Clement Lenglet pedig lényegében lehozta meggyőzően az elmúlt idényt; és ott van még a fiatal Jean-Clair Todibo is.

4. De Ligt fejlődése (?):

A játékos és stábja nem feltétlenül gondolta úgy, hogy a Barcánál fejlődhet a legjobban. Egy biztos a már említett Bonucci és Chiellini mellett de Ligt kikutatatlanja a védekezés minden részét…

5. De Ligt nem Frenkie de Jong (!):

Míg a középpályás eltökélt volt azt illetően, hogy a Barca játékosa legyen, de Ligtnél korábban is lehetett hallani, hogy nem prioritás a Barca. A középhátvéd nem volt annyira elkötelezett a katalánok iránt, mint jó barátja.

6. Nemyar megvétele:

A Barcánál talán még így vagy úgy, de mindig képben van Neymar visszahozatala. A katalánok Griezmann megvétele után muszáj, hogy jobban beosszák forrásaikat. Nem is akartak bevállalni egy 70 millió eurónál is több kiadást.

7. Egyszerűen a Juve volt a legkitartóbb:

Mint tudjuk, még Cristiano Ronaldo is hívta a hollandot. De ezt megelőzően állítólag már a 2018-as Golden Boy díjátadó gálán (amelynek helyszíne éppen Torinó volt- a szerk.) megtörtént az első kapcsolatfelvétel. A Juve kitartása végül kifizetődött.