Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: büntetést kap a Fradi ellen tizenegyest hibázó játékos

A Ferencváros kettős győzelemmel jutott tovább szerda este a Bajnokok Ligája selejtezőjéből, a hazai siker után ugyanis idegenben is sikerült két vállra fektetni a bolgár Ludogorec Razgrad együttesét…

A találkozó első félidejében, még 2-1-es Fradi-vezetésnél a játékvezető büntetőt ítélt a hazaiak javára, melyet azonban a Ludogorect lengyel légiósa,  Jakub Swierczok rendkívül hanyagul, Panenkát idéző mozdulattal végzett el, Dibusz Dénes pedig résen volt, és könnyűszerrel hárította az erőtlen kísérletet. Ráadásul nem a 26 éves csatár volt a bolgárok kijelölt büntetőrúgója, ezért vezetőedzőjétől még büntetésre is számíthat.

“Cosmin Moti volt kijelölve a büntető elvégzésére. Kiabáltam neki, hogy végezze el, de Swierczok akarta rúgni. Mindenkinek tisztában kell lennie a feladataival… Ezért biztosan büntetést kap! Egyébként meglepődtem, hogy a játékosok hagyták ezt az egészet megtörténni”– fogalmazott a mérkőzés után Sztojcso Sztoev, a Ludogorec vezetőedzője.

Swierczok egyébiránt az eset kapcsán azzal védekezett, hogy engedélyt kért a kijelölt büntetőrúgótól, hogy elvégezhesse helyette a tizenegyest.