Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El-selejtező: hosszabbításban harcolta ki a továbbjutást a DAC – videóval

A hazai 1-1-es döntetlen után a felvidéki FC DAC 1904 gárdája Lengyelországba látogatott az Európa-liga selejtező-párharc visszavágójára…

Villámgyorsan hátrányba került a Dunaszerdahely gárdája Krakkóban, két perc sem kellett a házigazdáknak, hogy magukhoz ragadják a vezetést. Az ezúttal Vida Mátét és Kalmár Zsoltot a kezdőjében tudó szerdahelyiek felzárkózása lassan haladt, az első félidőben kevés veszélyt sikerült teremteni a krakkói kapu előterében. A fordulást követően viszont két perccel Davis bejátszásából Connor Ronan tudott eredményes lenni, azonnal kiegyenlítve a párharc állását. A góllal valósággal vérszemet kapott a DAC és kisvártatva újabb komoly lehetőségeket sikerült kialakítani, a következő időszakban Kalmár és Divkovic egyaránt közel állt a gólszerzéshez, de a rendes játékidő alatt nem született döntés.

A hosszabbítás elején a csapatban az első meccsét játszó 20 éves venezuelai támadó, Eric Ramirez immár a felvidéki gárdát juttatta lépéselőnyhöz egy labdaszerzést követő ziccergóllal. Nem sokkal később a gólszerzőt Vida Kristopher váltotta a hajrára, amely során sokáig úgy tűnt, hogy sikerül megőrizni a minimális előnyt, azonban a 122. percben kiegyenlített a lengyel gárda, de több idegenben lőtt góljával a DAC vette sikerrel a párharcot.

Európa-liga-selejtező, 1. forduló, visszavágó
MKS Cracovia – FC DAC 1904 2-2 hosszabbítás után (1-1, 1-0)
Gólszerzők: Lopes (2.), F. Piszczek (120+2.) ill. Ronan (47.), Ramirez (94.)

FC DAC 1904: Jedlicka – Kostrna, Satka, Kruzliak, Davis – Vida M. – Cmelik (Blackman 24.), Ronan, Kalmár (Taiwo 106.), Divkovic – Ramirez (Vida K. 98.). Vezetőedző: Peter Hyballa.

 

A DAC ellenfele az Európa-liga selejtezőjének következő fordulójában a görög Atromitosz gárdája lesz.