A Juve elvinné a Barca saját nevelésű védőjét

Baranyai Balázs
Baranyai Balázs
újságíró, 2019 július 19. 17:26

A Juventus nagyon aktív az átigazolási piacon, De Ligt után egy újabb fiatal tehetséggel bővítenék a keretet – ám várhatóan ez az üzlet nem fog összejönni nekik.

Kép: AS English

Tavaly már láthattuk néhány alkalommal a felnőtt csapatban Juan Mirandát (mondjuk a kupában, vagy a BL-ben), aki a La Masia növendéke és a védelem baloldalán bevethető. A 19 éves játékos korosztályának egyik kiemelkedő alakja, a spanyol utánpótlás válogatottak alapembere – jelenleg épp az U19-es Eb-n vitézkedik. És mivel ő most éppen tornán van, nem foglalkozik semmilyen pletykával. Azt nyilatkozta, hogy erre a rövid időre lekapcsolta magát a közösségi médiáról, nem olvas pletykákat és csakis a futballra, illetve a győzelemre koncentrál.

Ez pedig azt is jelenti, hogy a Juventusnak várnia kell, ha szeretne bármilyen reakciót a játékos irányából. Az olaszok ugyanis leigazolnák Mirandát, a spanyol AS szerint pedig már tettek is érte egy ajánlatot – bár az is igaz, hogy ezt a Barcelona várhatóan visszautasítja majd. A katalánok ugyanis nem szeretnék őt elengedni, elvégre Jordi Alba sem lesz már fiatalabb és hamarosan méltó utódja lehetne majd az ifjú növendék.

Az mondjuk másik kérdés, hogy Miranda még mindig a B-csapat kötelékéhez tartozik és nem ő lesz majd Jordi Alba első számú cseréje. Erre a célra a klub Junior megszerzésében gondolkodik, aki a Betisszel nagyszerű szezont futott tavaly. Tehát ha minden jól megy, akkor ő lehet majd a tartalék, Miranda pedig egy hosszú távú befektetés.