A Real Madrid és a Liverpool ott lesz az új klubvilágbajnokságon – sajtóhír

Sz. Andrea
Sz. Andrea
újságíró, 2019 július 19. 17:00

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) márciusban hagyta jóvá, hogy 2021-től 24 csapatosra bővítsék a klubvilágbajnokságot, azonban több klub és szervezet is ellenzi a dolgot. A spanyol sajtó azonban most arról ír, hogy két csapat már jelezte, hogy ott lesz a tornán.

Forrás: AFP

A FIFA úgy tervezi 2021-től a klubvilágbajnokság kibővítését, hogy egy-egy kontinenst több együttes képviseljen a nyárra áthelyezett tornán: Európa 8, Dél-Amerika 6, Afrika, Ázsia és a CONCACAF-országok 3-3, míg Óceánia 1 együttest delegálhat. Az európai indulók a Bajnokok Ligájából és az Európa Ligából kerülnének ki: a tornát megelőző négy szezon négy-négy győztese képviselné a kontinenst. A tervek szerint a 24 résztvevő csapat három nyolccsapatos csoportban mérkőzne meg egymással.

A tervezet sokak ellenérzését kiváltotta, köztük az európai élklubokat tömörítő szövetségét (ECA) is, akik jelezték is Gianni Infantino FIFA-elnöknek a nemtetszésüket, de mellettük több klub bojkottjára is számítanak. A spanyol AS viszont most úgy tudja, hogy a Liverpool és a Real Madrid biztosan ott lesz a tornán.

A klubvilágbajnokság 2005-ben váltotta fel a klubvilágkupát, amelyen kizárólag Európa és Dél-Amerika legjobb együttese csapott össze. A klubvilágbajnokságon eddig a hat kontinens legrangosabb klubsorozatának győztese, valamint a házigazda szerepelt.