Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Eric Abidal kimondta, amit mindenki hallani akart!

A Neymar-ügy már valószínűleg mindenkinek az agyára ment, mindenki az átigazolási huzavona lezárását várta. Van egy jó és egy rossz hírünk, kezdjük a rosszal. A napi Neymar-sorozat folytatódik, a brazil jövője továbbra is kérdőjeles, a jó hír viszont az, hogy az FC Barcelona sportigazgatója, Eric Abidal tiszta vizet öntött a pohárba, és egy mondattal tisztázott mindent, és mindenkit.

“A Barcelona támadósorának hat játékosra van szüksége. Antoine Griezmann érkezésével a keret teljessé vált.” – nyilatkozta Eric Abdidal, a katalán klub sportigazgatója. 

Ezzel a francia gyakorlatilag minden lényegi kérdést eloszlatott. Megválaszolta, hogy nincsen Neymar-ügy, a brazil most a nyáron biztosan nem tér vissza, továbbá azt is nyilvánvalóvá tette, hogy mind Philippe Coutinho, mind pedig Ousmane Dembélé marad a katalánok játékosa. 

A Barcelona keretében ugyanis pontosan hat támadó van jelenleg, név szerint: Lionel Messi, Luis Suarez, Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho, Antoine Griezmann, és Malcom. 

Ezzel a Lautaro Martínez féle pletykákat is megfojtotta Abidal, egy dolog azonban nem tiszta. A teljes keret végleges, vagy ez csupán a támadósorra értendő? 

Az FC Barcelona játékosai egyébként már Japánban tartózkodnak, ahol kedden kezdik meg a felkészülési mérkőzések sorát. Az első ellenfél a Chelsea lesz, a keret pedig még nem teljes, a Copa America után a dél-amerikai játékosok még pihenőjüket töltik.

FC Barcelona – Transzfer térkép

Érkezők: Frenkie de Jong (Ajax – 75 millió), Murara Neto (Valencia – 26 millió), Emerson (Atlético-MG – 12 millió), Antoine Griezmann (Atlético Madrid – 120 millió), Marc Cucurella (Eibar – 4 millió).

Távozók:  Jasper Cillessen (Valencia – 35 millió), André Gomes (Everton – 25 millió), Paco Alcácer (Dortmund – 21 millió), Denis Suarez (Celta Vigo – 12,9 millió), Jeison Murillo (Sampdoria – 12 millió) Marc Cucurella (Getafe – kölcsönbe).