Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

De Jong: „Messi a világ legjobb játékosa…”

Első hosszabb interjúját adta Spanyolországba igazolása óta az FC Barcelona idei egyik legnagyobb fogása, Frenkie de Jong. A holland középpályás hatalmas tisztelettel beszélt csapattársairól a Mundo Deportivo riporterének.

Frenkie de Jong az Ajax előző szezonbeli menetelésének egyik legemblematikusabb és legfontosabb arcának bizonyult. A holland válogatott játékos már tavasszal megegyezett az FC Barcelona csapatával az átigazolásáról. A katalánok végül 75 millió eurót fizettek érte, akikhez egészen 2024. nyaráig kötelezte el magát a 22 esztendős karmester.

De Jong a kiérdemelt nyaralását követően mostanra már teljes értékű edzésmunkát végez a társaival, így természetes, hogy most már elérhető közelségbe kerülnek hozzá az újságírók is:

„Antoine Griezmann egy nagyszerű játékos. Ő új, akárcsak én, és egy nagyon jó srác. Rakitic-csel már rengeteg dologról beszélgettem. Azt hiszem, hogy ő is egy nagyszerű futballista, nagyok tisztelem, sokat adott már a klubnak, és különleges dolgokat ért el a karrierje során. Ő egy példakép a számomra. Számomra Messi a világ legjobb játékosa, és már gyermekkorom óta figyelem őt. Boldog vagyok, hogy a Barcába jöttem.”

– büszkélkedett remek társaival a holland légiós.