Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Diego Simeone védelmébe vette Lionel Messit

Jóval a Copa America után szólalt meg Diego Simeone az Atletico Madrid argentin edzője, aki sokakkal ellenében nem kritizálta, hanem védelmébe vette honfitársát, az FC Barcelona szupersztárját, Lionel Messit. 

Mint ismeretes Messi rengeteg kritikát kap válogatott béli eredménytelensége végett. De tényleg eredménytelen, vagy csak túl nagy az elvárás vele kapcsolatban és sokan megfeledkeznek arról, hogy nem egy egyéni sportágról beszélünk? Valakinek az egyéni megítélése tényleg csak a trófeákon múlik! Nüánszokon múlott ugyanis, hogy Messi most nem többszörös Copa America győztes, illetve nem világbajnok. Ellenben az ezüstérmeket sem szabad a szőnyeg alá söpörni.

Diego Simeone a következőt mondta – “Messi vitte a vállán Argentína súlyát a Copa Americán. Nem érdekelnek mások nyilatkozatai. Azt is hiszem, hogy mindenkinek szabad azt mondania, amit akar. Személy szerint én úgy gondolom, hogy igazi vezérként viselkedett az egész verseny alatt.” – mondta a tréner a Tyc Sports-nak.

Lionel Messi 136 meccsen 68 gólt és 44 gólpasszt jegyez, ezzel minden idők legeredményesebb argentin válogatott labdarúgója, megelőzve az 54 találatig jutó Batistutát. Összehasonlítás képen Diego Maradona 91 összecsapáson lőtt 34 gólt az ő korában.

  1. Lionel Messi – 68 gól
  2. Gabriel Batistuta – 54 gól
  3. Sergio Agüero – 40 gól
  4. Hernán Crespo – 35 gól
  5. Diego Maradona – 34 gól