Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Greizmann: “Tudom, hogy ki fognak fütyülni, de sosem felejtem el őket!”

A francia klasszissal a napokban exkluzív interjút készített a Marca című sportnapilap. A beszélgetés középpontjában természetesen mi más állhatott volna, mint a nyári klubváltás?!

(Kép: xssport.ua)

A transzfer mellett azért szó volt még például Diego Simeonéról; Luis Suárezről és a Griezmann által oly nagyra becsült uruguayi szokásokról; de Lionel Messi sem maradhatott ki. Íme az általunk legérdekesebbnek vélt részek.

Hogyan érzi magát az első napok után a Barcánál?

“Igazán remekül. Végre elmúlt az a stressz és bizonytalanság, amit ez a helyzet hozott magával. A nyári szünidőm alatt is arra gondoltam, hogy minél előbb kezdődjön ez az új kaland. Az öltözőben nagyon jól fogadtak, de igaz ez mindenkire a klubnál. Nagyon élvezem a helyzetet, és csak remélni tudom, hogy lesz elég önbizalmam ahhoz, hogy megvalósítsam önmagam.”

Hogyan élte meg, amikor végre eldőlt, hogy a Barcához igazol?

“Egyből az édesapámat hívtam, és sírtam az örömtől. A barátaim és a családom társaságában voltam éppen, amikor jött a hír, hogy minden akadály elhárult a klubváltás kapcsán. Hihetetlen pillanat volt.”

Most, hogy itt van a klubnál. Egész nyáron arról lehetett olvasni, hogy nem fogadják szívesen a Barca öltözőjében, vagy hogy a szurkolók sem örülnének az átigazolásnak… Lehetett érezni ebből bármit is? 

“Egyáltalán nem. A fogadtatásom teljesen rendben volt. Tudtam, hogy lesznek akik jobban segíteni fognak. Jordi Albával például már a bejelentés másnapján elmentünk vacsorázni, és ez abszolút megnyugtatott. Hogy miről beszéltünk: ‘Nézd, ez a Barcelona olyan, mintha a videó játékban csalni próbálnál. Itt van Messi, Suárez, Dembelé, Frenkie de Jong… Nagyszerű csapatunk van, remek játékosokkal. Majd az edző eldönti, ki játszik. Nekünk készen kell állnunk arra, hogy élvezzük ezt az egészet, és boldoggá tegyük a futballunkkal a szurkolóinkat.’ Máris sokkal jobban éreztem magam.”

Mennyire lesz kihívás Messivel játszani egy csapatban, hiszen eddig az Atléticónál teljesen szabadon futballozhatott? Ez viszont most biztosan egészen másképp lesz a Barcánál…

“Hihetetlen, hogy a csapattársa lehetek, és mellette játszhatok. Izgatott vagyok, hogy nap mint nap láthatom, és esetleg elleshessek valamit tőle az edzéseken. Nagyon várom, hogy mind a pályán belül és kívül megismerhessem. Kész vagyok bármit megtenni azért, hogy őt, vagy a klubot segíteni tudjam!”

Nem aggódik-e amiatt, hogy nem fognak jól kijönni Messivel?

“Nos, azt gondolom, nem vagyok egy nehéz személyiség. Szeretek társaságban lenni, a csapattársaimmal eltölteni az időt. Biztos vagyok benne, hogy Messivel is jól kijövünk majd!”

(…)

Minden úgy történt az Atléticónál, ahogyan azt Griezmann eltervezte a váltás kapcsán Vagy esetleg lenne valami amin változtatna?

“Talán egy dolog. D ne feledjük el, hogy mindenkivel, így Simeonéval is beszéltem személyesen, négyszemközt. Számomra az volt a legfontosabb, hogy a lehető legjobb feltételek mellett távozhassak. Úgy gondoltam sikerül majd úgy, mint Godinnak, vagy Juanfrannak. De a klub azt akarta, hogy készítsünk egy videót, amelyben elköszönök mindenkitől, a játékosoktól, edzőktől, vezetőktől, alkalmazottaktól, szurkolóktól. Valamiért nekik ez volt a legfontosabb.”

Aggódik-e amiatt, hogy vissza fog térni a Wanda Metropolitanóba?

“Nem igazán. Tudom, hogy ki fognak fütyülni. Ez már csak a futball része. Szerettek a szurkolók, és tisztában vagyok azzal, hogy fáj nekik az, hogy otthagytam őket. Voltam már azért hasonló helyzetben, hiszen a Real Sociedadhoz sem volt épp könnyű visszatérni legelőször. Egyet azonban biztosan tudok, a Sociedad és az Atleticó is örökre a szívemben lesz, hiszen rengeteget adtak nekem.”

Simeone azt mondta, hogy hálás mindenért, és nem lesz könnyű elfelejteniük azt, amit a klubbért tett…

“Remek játékosokat igazoltak, és biztos vagyok benne, hogy újra remek csapatot építenek. Simeonét mindenki ismeri, az utolsó utáni pillanatig harcol. Ő imádja ezt, imádja az Atléticót, én pedig imádtam vele dolgozni.”

Mind gondol arról, hogy a futball adós-e az Atléticónak egy Bajnokok Ligája győzelemmel a múltból?

“Azt hiszem igen, ez így van. Mindent megtettünk azért, hogy eljussunk odáig. Elképzelhetetlen leírni azt a munkát amit Simeonéval végeztünk. Ő is azt mondta, hogy ezt a legnehezebb elfogadnunk.”

Simeone után viszont Ernesto Vlaverde következik. Ő egy olyan edző, akivel nem most kezdődik a kapcsolatuk. Talán sokan nem tudják, de Valverde már a Biblaohoz is le akart igazolni. Igaz ez?

“Úgy tudom én is, hogy régóta kedvel engem. Sok mindent mondtak akkoriban. Most végre vele dolgozhatok, tanulhatok tőle nap mint nap. Kapott egy olyan játékost, aki mindenben a rendelkezésére áll majd.”

(…)

Végül arról, hogy mint tudjuk, nagyon szereti az uruguayi kultúrát, és ha Diego Godin nem is lesz mellette, Luis Suárez igen. Továbbá, a honfitársakról , akik miatt soha nem lesz egyedül…

“Sajnos Godin és a szokásai már nem lesznek itt. Suárezzel persze már beszéltem arról, hogy legyen meg mindenem a Maté teához. Egyből intézkedett is. Nagyszerű ember, és játékos egyben. Biztos vagyok benne, hogy a pályán is jól megértjük majd egymást. (…) Ha úgy alakult volna, hogy a többiek valóban nem látnak szívesen, mi öten akkor is itt lettünk volna egymásnak. Umtiti, Dembelé, Lenglet, Todibo és én így is sok mindent együtt csinálunk. Együtt megyünk enni, együtt megyünk regenerációs programra, de az edzések előtt is megvárjuk egymást. Most már csak azon kell dolgoznunk, hogy Ousmane (Dembelé) is végre megtanuljon jól spanyolul.”

(…)

Végezetül, arról, hogy mit vár a következő szezontól?

“Ha megkérdeznék a szurkolókat, ők is azt mondanák, hogy három trófeát. Mi játékosok és az edzők sem gondolják ezt másképp. Képesek lehetünk megnyerni minden sorozatot, persze ez elképesztően nehéz lesz, de együtt megpróbáljuk.  “