Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: Neymar újra edzésbe áll

A Paris Saint-Germain csapata szombat délután 1-1-es döntetlent ért el felkészülési mérkőzésen a Bundesligából kieső Nürnberg otthonában, melyet követően a párizsiak vezetőedzője a csapat legnagyobb sztárjának helyzetéről is szót ejtett…

Hetek óta beszédtéma a világsajtóban, hogy Neymar visszatér-e a Barcelona csapatához, vagy továbbra is marad-e a PSG alkalmazásában, így természetesen a felkészülési mérkőzést követően a párizsiak vezetőedzője, Thomas Tuchel sem kerülhette el a brazil kiválósággal kapcsolatos, kellemetlen (?) kérdéseket, állítása szerint Neymar a csapattal tart a kínai túrára:

“Kedden repülőre ül velünk, és július 27-én pályára lép az Inter ellen, vasárnap pedig elkezdi az edzéseket. A hét elején fizikai teszteken vett részt, úgy véljük, egy hét alatt behozza a lemaradását. Természetesen örülnék, ha maradna, hiszen minden edző szeretné őt a keretében tudni. És ő a mi játékosunk. Amúgy nem idegeskedem, nem vések kőbe terveket, mert tisztában vagyok azzal, hogy az átigazolási időszakban bármi előfordulhat. De ő az én játékosom.”

Neymar minden sorozatot figyelembe véve két teljes szezon alatt 58 mérkőzésen 51 gólt szerzett a PSG színeiben, míg azt megelőzően a Barca játékosaként négy idényben 186/105 volt ugyanezen statisztikája.