Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megszületett a döntés Cristiano Ronaldo nemierőszak-ügyében – HIVATALOS

Mint ismeretes, tavaly szeptemberben a német Spiegel robbantotta a hírt, hogy Cristiano Ronaldo ellen feljelentést tesznek nemi erőszak vádjával egy tíz évvel ezelőtti eset miatt. A Las Vegas-i ügyészség most bejelentette, hogy lezárták a nyomozást az ügyben. 

Forrás: Emilio Andreoli/Getty Images

A Las Vegas-i illetékes kerületi ügyész, Steve Wolfson hétfőn hivatalosan is megerősítette, hogy mivel nem áll rendelkezésre elegendő, megcáfolhatatlan bizonyíték, nem emelnek vádat Cristiano Ronaldo ellen a 2009-es állítólagos nemierőszak-ügyében.

2018 szeptemberében a német Spiegel hozta le a hírt, miszerint Cristiano Ronaldo egy Las Vegas-i szállodában megerőszakolt egy 34 éves amerikai nőt, Kathryn Mayorgát. A lap azt állította, hogy dokumentumokkal tudják bizonyítani, hogy a felek peren kívül megállapodtak, és a portugál focista 375 ezer eurót fizetett az eset titokban tartásáért, bár a nő akkor is feljelentést tett. Mayorga azonban kilenc évvel később meggondolta magát, és arra kérte a Las Vegas-i rendőrséget, hogy nyissák újra az ügyet, akik ismét elindították a nyomozást. A portugál játékos ügyvédjei nem tagadták a szexuális kapcsolat létrejöttét, és azt sem, hogy korábban megállapodtak a nővel arról, hogy nem hozza nyilvánosságra az eset részleteit, de az erőszakot nem ismerték el, ahogy maga a focista is tagadta a vádakat.

A kerületi ügyész azonban elmondta, hogy a rendőrség nem talált semmilyen bizonyítékot a nő állítására, amely minden kétséget kizáróan bizonyítaná Cristiano Ronaldo bűnösségét, ezért lezárták az ügyet, és az ügyészség sem szab ki büntetést.

Cristiano Ronaldo karrierjében azért hagyott némi nyomott az erőszak vádja: a Nike aggodalmát fejezte ki, amiért a szponzoráltjuk egy ilyen történetben érintett lehet, a FIFA19 levette a játék borítójáról a játékost, és új klubja, a Juventus részvényei is kicsit megzuhantak a hír kirobbanásakor.