Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan, hol folytatja Kevin-Prince Boateng a Barca után – sajtóhír

Német sajtóértesülések szerint Kevin-Prince Boateng a német bajnokságban folytatja pályafutását, miután távozott a Barcelonából. 

Forrás: 90min.com

Kevin-Prince Boateng januárban érkezett a Barcelonához kölcsönbe, de az együttműködés nem volt épp gyümölcsöző egyik fél számára sem: mindössze négy tétmérkőzésen lépett pályára, és ezeken sem gólt nem lőtt, sem gólpasszt nem jegyzett.

A ghánai csatár így június végével visszatért a Sassoulo csapatához, ahol szintén nem fog sokáig maradni, mert a német Kicker értesülései szerint Boateng visszatér korábbi klubjához, az Eintracht Frankfurthoz, ahol jelenleg csatár gondokkal küzdenek. Bár igen szép pénzt (100 millió eurót) láttak Luka Jovic és Haller eladásából, a támadósoruk egy kicsit hiányos lett így.

Boateng 2017-ben igazolt a Frankfurthoz, ám egy szezon után eligazolt a Sassoulóba. A német klub szurkolói azonban a szívükbe zárták a támadót, akinek nagy szerepe volt abban, hogy megnyerjék a Német Kupát abban a szezonban, emellett 36 mérkőzésen 6 gólt és 2 gólpasszt jegyzett. A ghánai játékos egyébként nagyon sok klubban megfordult már, de sehol sem maradt igazán sokáig: karrierjét a Herthában kezdte, majd a Tottenhamhez igazolt, akik kölcsönadták a Dortmundnak is. A londoniak végül eladták a Portsmouth-nak, ahonnan a Genoába került, majd kölcsönben az AC Milanhoz, akik 2011-ben végleg megvették. 2013-ban Szalai Ádám csapattársa lett a Schalkéban, ahol két idényt húzott le, majd egy évig egyáltalán nem volt klubja. A Milan végül megkönyörült rajta, de egy fél szezon után lepasszolták a Las Palmasnak. Ott sem volt épp sikeres az együttműködés a két fél között, így végül egy évvel később, 2018-ban került a Frankfurthoz.

FC Barcelona – Transzfer térkép

Érkezők: Frenkie de Jong (Ajax – 75 millió), Murara Neto (Valencia – 26 millió), Emerson (Atlético-MG – 12 millió), Antoine Griezmann (Atlético Madrid – 120 millió), Marc Cucurella (Eibar – 4 millió).

Távozók:  Jasper Cillessen (Valencia – 35 millió), André Gomes (Everton – 25 millió), Paco Alcácer (Dortmund – 21 millió), Denis Suarez (Celta Vigo – 12,9 millió), Jeison Murillo (Sampdoria – 12 millió) Marc Cucurella (Eibar – 2 millió), Kevin-Prince Boateng (kölcsön vége)