Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: ő lesz Semedo cseréje

Úgy néz ki, idén végre elhagyhatja a védő szerepkört Sergi Roberto, hiszen Semedo mellett van még egy játékos arra a posztra.

Kép: Barca Blaugranes

Sergi Roberto évek óta a Barcelona első számú jobbhátvédje, ami eléggé árulkodó az ottani állapotokról. Igaz ez még akkor, is, ha tavaly már Nelson Semedo is fel tudott nőni a feladathoz és ketten felváltva tudták ellátni a teendőket azon az oldalon. Ernesto Valverde azonban úgy döntött, változtat: a spanyol sajtó szerint idén már Semedo lesz a kezdő azon a poszton, mögötte pedig egy fiatal védő juthat majd szóhoz.

Név szerint Moussa Wague, akit tavaly nyáron szerződtettek Belgiumból, az Eupenből. A szenegáli válogatott hátvéd ezt követően a B-csapatban töltötte az előző szezont, majd az Afrika Kupát követően jelenleg épp a megérdemelt pihenőjét tölti. Ám az ázsiai túra végeztével ő már nem mint tartalék csatlakozik majd a kerethez, hanem mint az első csapat büszke tagja. A 20 éves játékos ezek szerint megérett már arra, hogy a Barca felnőttben is számítsanak rá – korábban 3 alkalommal pályára léphetett már a La Ligában is.