Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El-selejtező: előnyt szerzett, lehúzta a rolót hazai pályán a Fehérvár

Az Európa-liga selejtezőjében a MOL Fehérvár hazai pályán egygólos győzelmet aratott a Vaduz elleni párharc első mérkőzésén. 

Az összecsapás első félideje nem is indulhatott volna jobban a fehérváriak számára: az 5. percben Huszti Szabolcs szögletét követően Stopira fejes góljával megszerezte a vezetést a magyar együttes. A rutinos védő betartotta ígéretét, amely szerint a nemrég műtéten átesett Vinícius Paulónak ajánlja a gólját, ugyanis Stopira az ő mezével ünnepelt.

A második játékrész egy hazai cserével indult, Marko Nikolic vezetőedző a szünet után kénytelen volt lehozni a minden bizonnyal megsérülő Elek Ákost, akit Pátkai Máté váltott. A továbbiakban szintén Stopira veszélyeztetett leginkább a két nagyszerű fejesével, akár mesterhármast is elérhetett volna. A hajrá egyáltalán nem volt könnyű a Vidi számára, ám az egygólos előnyt sikerült megtartaniuk, de ami legalább ugyanennyire fontos, hogy az idegenbeli visszavágó előtt nem kapitulált a fehérváriak védelme. A párosítás második felvonását jövő csütörtökön rendezik Liechtenstein fővárosában.

MOL Fehérvár – Vaduz 1–0
Gólszerző: Stopira (5.)