Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga 2: stuttgarti győzelem és piros lapok a nyitómeccsen, az öngól is belefért

A VfB Stuttgart és a Hannover 96 egymás elleni találkozójával péntek este elkezdődött a német másodosztályú bajnokság 2019–2020-as szezonja. A csaknem telt ház előtt futballozó Svábok 2–1-es sikert arattak Mirko Slomka együttese ellen.

Az összecsapás már az első percekben óriási iramú volt, mintha csak az élvonalban rendezték volna az ütközetet – ehhez természetesen a helyszíni drukkerek is kellő módon hozzájárultak. A tavasszal osztályozón kieső Stuttgart a 29. percben szerzett vezetést, méghozzá a rutinos csatár, Mario Gómez találatával. Tíz perc sem telt el, a hazaiak máris megduplázták előnyüket: Daniel Didavi nagyszerűen hajtotta végre a szabadrúgását. A szünet előtt a Stuttgart csereként beálló hátvédje, Maxime Awoudja gondoskodott arról, hogy izgalmas legyen a második játékrész: a Bayern Münchentől érkező játékos elszámolta magát Gregor Kobel kapus kijövetelekor, a meg nem értésnek pedig egy hihetetlen öngól lett az eredménye.

A fordulást követően a zuhogó eső kissé megnehezítette a futballkörülményeket, a idő előrehaladtával pedig a játékosok is érezhetően indulatosabbakká váltak – ennek a 64. minutumban lett meg először az eredménye: a vendégek baloldali védője, Matthias Ostrzolek durva szabálytalanságának köszönhetően a második sárga lapját is begyűjtötte, így kénytelen volt az öltöző felé venni az irányt. A második félidőben nem esett gól, a hajrában viszont létszámban kiegyenlítetté váltak a felek: az egyébként is borzalmasan debütáló Awoudja kiállítással tetőzte a teljesítményét.

Tim Walter csapata tehát a három pont begyűjtésével indította az új kiírást, amelynek második fordulójában a Heidenheim vendége lesz. A Hannover jövő szombaton a Regensburg gárdájával találkozik.

VfB Stuttgart – Hannover 2–1 (2-1)..
Gólszerzők: Gómez, Didavi, ill. Awoudja (öngól).
Kiállítva: Awoudja, ill. Ostrzolek.