Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dortmund: végleg távozhat a világbajnok támadó

Egy Premier League idényt követően visszatért a Borussia Dortmund csapatához, a végül újoncként azonnal ki is esett Fulhamtől André Schürrle. A vb-győztes szélsőnek azonban a hírek szerint nincs maradás a bombaerős sárga-feketéknél.

Ugyan még mindig csak 28 esztendős a Mainznál nevelkedett Schürrle, ám a jelek szerint immár túl van karrierje csúcsán. Persze egy világbajnoki címet nehéz is überelni. A német játékos nem tudott igazi segítsége lenni tavaly a Fulhamnek, amely komolyabb ellenállás nélkül zúgott ki az angol bajnokságból.

A Dortmund kimagasló erősségű kerettel rendelkezik a Bundesligában, szélsőkben különösen gazdag Lucien Favre fegyvertára. Schürrle tudását az adatok szerint jócskán meghaladja a baloldalon Julian Brandt, Thorgan Hazard, de még Jacob Bruun Larsen talentuma is.

Állítólag Schürrle sem feltétlenül ragaszkodik a maradáshoz, így jó eséllyel örömmel fogadja az ajánlatokat. Meglepetésre egyelőre inkább kínai, illetve oroszországi érdeklődőkről hallani. Értesüléseink szerint a Lokomotiv Moszkva látná a legszívesebben sorai között a visszafogott természetű támadót.