Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Patrice Evra bejelentette, befejezi pályafutását

Az AS Monaco, a Manchester United és a Juventus korábbi védője, Patrice Evra 38 éves korábban bejelentette, hogy visszavonul a profi futballtól. 

Forrás: Getty Images

Habár 2018 májusa óta nem állt egytelen klub alkalmazásában sem, Patrice Evra most jelentette be, hogy hivatalosan is befejezi labdarúgó karrierjét. A 38 éves balhátvéd az olasz Gazzetta dello Sportnak számolt be a visszavonulásáról, ahol elmondta, hogy mostantól edzői karrierjére szeretne inkább koncentrálni. Evra már 2013-ban elkezdte az edzőképzést, amit először be szeretne fejezni, azutána pedig meg szeretné szerezni az UEFA A-lincencét is.

Evra 2006-ban igazolt a Manchester Unitedhez, ahol egészen 2014-ig játszott, és összesen 379 mérkőzésen lépett pályára. A francia balbekk itt élte aranykorát, a csapat egyik legjobbja volt szinte végig. Az Old Traffordon öt bajnoki címet szerzett és a 2007–2008-as évadban a Bajnokok Ligáját is elhódította az együttessel.

2014-ben a Juventushoz igazolt, ahol kétszer is olasz bajnok lett, majd 2017-ben hazatért Franciaországba, és a Marseille játékosa lett. Ez a történet viszont nem ért szép véget, mert alig egy évvel a leigazolása után felbontották a szerződését, miután megrúgott egy szurkolót. Evra utolsó klubja a West Ham volt, ahová 2018 februárjában igazolt, de egy fél évet sem maradt a londoni klubnál.