Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El-selejtező: a topcsapatok továbbjutása nem volt veszélyben, a magyarok búcsúztak – összefoglaló

Folytatódott az Európa-liga második selejtező köre a visszavágókkal. A 40 mérkőzésen már topbajnokság csapatai is részt vettek már, ahol a papírforma érvényesült. A magyar csapatoknak sajnos búcsúzniuk kellett a sorozattól, ahogy DAC-nak is, és az eszéki FC Osijeknek is.

Forrás: Wolverhampton Twitter

A mérkőzések nagy részét a kiállítások határozták meg, a Kajrat Almaty – Hapoel Beer Sheva mérkőzésen a kazak csapatból hárman is piros lapot kaptak, de így is kihozták 1-1-re a találkozót.

A top bajnokságok csapatai nem okoztak meglepetést: a francia Strasbourg kikapott, de összesítésben jobb volt, így továbbjutott a Maccabi Haifa ellen, a Wolves 6-1-es összesítéssel ment tovább az ír Crusaders ellenfeleként, a német Eintrach Frankfurt is legyőzte az észt Florát, ahogy az Espanyol is az izlandi Stjarnan csapatát, és így meglett a továbbjutás.

A magyar csapatok közül a Debrecen a Torinót fogadta a Nagyerdei stadionban, és hiába küzdöttek nagyot, az olaszok végül könnyen mentek tovább. A MOL Fehérvár egy hosszabbítás után kapott góllal esett ki a sorozatból a Vaduz ellen, míg a Honvéd büntetők után búcsúzott az Európa-ligától, egy igen ellentmondásos és botrányos mérkőzésen a román Universitatea Craiova ellen, de még nem biztos, hogy ez így is marad…

A Debrecen mérkőzéséről IDE KATTINTVA olvashat bővebben, a Honvéd találkozójáról pedig IDE KATTINTVA. A MOL Fehérvár kieséséről ITT OLVASHATÓ az összefoglaló.

A magyar érdekeltségű csapatok közül a DAC is búcsúzott a sorozattól, ahogy az Eszék is a hosszabbítás utáni tizenegyesek elvesztése után.

Eredmények: