Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El-selejtező: botrányos körülmények közt búcsúzott (?) a Honvéd

Egy héttel a “hazai”, gól nélküli odavágót követően a Budapest Honvéd csapata az Universitatea Craiova otthonába látogatott az Európa-liga selejtező második fordulójának visszavágóján…

A győri döntetlent követően 50-50 százalék eséllyel vághattak neki a csapatok a romániai visszavágónak, azonban az első félidő nagyrészt sajnos sokkal inkább a Craiova szája íze szerint alakult, akik egyértelmű fölényben futballoztak az első 45 perc alatt. A félidő hajrájában ráadásul egy leérkezésnél megsérült a Honvéd kapusa, aki helyett a 20 esztendős Berla Attila állt be a gólvonal elé, aki nem hogy először játszott nemzetközi mérkőzésen, de először védhetett a kispestiek első csapatának ketrecét. A fiatal portás nem vallott szégyent, és a szünet után alaposan foglalkoztatva volt, ugyanis továbbra is a házigazda játszott aktívabban, ennek ellenére a 90 perc végeztével nem esett találat.

Hosszabbításba torkollott az amúgy is meglehetősen gyötrelmes párharc, és nagyon nem akart döntés születni. Ráadásul már csak néhány perc volt hátra a kétszer 15 perces túlórából, amikor a játékosok közt kialakult nézeteltérés hevében egy pályára dobott hanggránát éppen az északír játékvezető mellett robbant fel, akit hosszasan ápolni kellett, végül maratoni tanácskozás végén folytatták a mérkőzést a tartalék játékvezetővel. A hivatalos indoklás szerint az UEFA azért döntött a folytatás mellett, mert ha félbeszakította volna a mérkőzést, és 3-0-val a Honvédnak adják a továbbjutást, akkor a helyi erők nem tudták volna biztosítani a helyszínt… A tizenegyespárbajra maradt a döntés, melyben négy Honvéd-játékos közül egyedül Ikenne-King talált be, így a hazaiak könnyedén jutottak tovább.

Azért erre még mérget aligha vehetnek, mert a közjáték miatt minden bizonnyal súlyos büntetésre számíthatnak, és akár még ezt az eredményt is jóváírhatják később a Honvéd javára. Ettől függetlenül a kispestiek harmatgyenge produkciót nyújtottak, és nem érdemelték meg a továbbjutást.

Európa-liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Universitatea Craiova – Budapest Honvéd 0-0 (0-0) – büntetőkkel: 3-1
Gólszerzők:ill.

Budapest Honvéd: Lefkovits (Berla 40.) – Batik, Kamber, Lovric – Ikenne-King, Kesztyűs, Moretti (Uzoma 73.), Banó-Szabó, Kukoc (Niba 92.) – Moutari, Kulacs (N’Gog 78.). Vezetőedző: Giuseppe Sannino.

Továbbjutott: az Universitatea Craiova büntetőkkel