Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rekordbajnok szerződtetné Gulácsi Pétert – sajtóhír

Vajon hogyan alakul Gulácsi Péter pályafutása? A magyar kapuvédő ugyanis igen keresett “portékává” vált a piacon, angol érdeklődők mellett a Bayern München gólvonaláról is hallani lehetett már. Most azonban ennél egy kicsit konkrétabb információ verte be a csütörtök reggeli hírablakot. 

A portugál Record ugyanis nyomtatott kiadványának csütörtöki címlapján hozza Gulácsi Pétert, mint a rekordbajnok Benfica legújabb célpontja. A történet pedig egyre csavarosabb, hiszen az RB Leipzig új trénere Julian Nagelsmann jelen esetben négy kapus közül válogathat, miután a szerdán leszerződtették Philipp Tschaunert a Hannovertől. Mindeközben ráadásul a Schalke 04 igen ígéretes kapusa, Alexander Nübel is a pletykalistán szerepel.

A neves portugál lap megemlíti, hogy egy kapusüzlet nemrég kútba esett, Mattia Perin lett volna a portugál címvédő kiszemeltje, ám a Juventus hálóőre megbukott az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon.

De vajon milyen állásponton lehet Gulácsi Péter? A Benfica és a portugál élvonal tud-e szakmai előrelépést nyújtani? Új edző, új építkezés, mi a helyzet most az RB Leipzig öltözőjében és gólvonalán? Tény ami tény, hogy mind a két klub ott van a Bajnokok Ligája főtábláján. Viszont ezt is meg kell nézni, hogy milyen vetélytársa lehet Péternek! Aki nem más, mint Odisszeasz Vlahodimosz. A görög kapus tavaly 50 tétmeccsen védte a lisszaboniak hálóját, és első éves volt azok után, hogy a Panathinaikos elengedte.

Vajon kényszerhelyzetben van Gulácsi Péter? Nyilván nem láthatunk a színfalak mögé, de minden esetre ez egy megfontolandó érdeklődés…

RB Leipzig

Érkezők: Ademola Lookman (Everton – 18 millió), Hannes Wolf (RB Salzburg – 12 millió), Luan Candido (Palmerias – 8 millió), Christopher Nkunku (PSG – 13 millió), Philipp Tschauner (Hannover – 350 ezer) Ethan Ampadou (Chelsea – kölcsönbe).

Távozók: Bruma (PSV Eindhoven – 15 millió) Julian Krahl (1. FC Köln – ingyen).