Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

HIVATALOS: megóvja a Honvéd a Craiova elleni El-mérkőzést

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Budapest Honvéd botrányos körülmények között játszotta le Európa-liga mérkőzését a román Universitatea Craiova ellen, a magyar csapat pedig hivatalos honlapján kiadott közleményben jelezte, hogy megóvják a mérkőzést. 

Forrás: MTI

A Honvéd – Craiova mérkőzés 120. percében dulakodás alakult ki a két csapat játékosai között, ezért az északír játékvezető, Arnold Hunter odarohant csillapítani a kedélyeket. Ezt követően a hazai szurkolók egy hanggránátot dobtak a pályára, ami eltalálta a bírót, akit hosszasan kellett ápolni. A botrányos jelenetek miatt fél órán keresztül állt a játék, ezalatt a játékvezetők, az UEFA delegátusa és a klubok képviselői egyeztettek arról, hogy mikor folytatódjon, vagy éppen érjen véget a mérkőzés. Végül az a döntés született, hogy a negyedik játékvezető helyettesíti Huntert, és be kell fejezni az összecsapást, amelyet végül tizenegyesekkel a Craiova nyert meg.

A Honvéd a hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy nem fogadják el, ahogy a helyzetet kezelték, ezért megóvják a mérkőzést.

“Klubunk számára elfogadhatatlan az, ami a találkozó végén történt, hogy a játékvezető, vagy éppen a játékosaink veszélynek legyenek kitéve. A Honvéd vezetése úgy döntött, hogy megóvja a találkozót, amelyet ilyen körülmények között nem lett volna szabad tovább folytatni!”

Forrás: honvedfc.hu