Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női játékvezetője lesz az Európai Szuperkupának

Sporttörténeti pillanatra készülhetünk az idei Európai Szuperkupán, mivel a futball történelmében először női játékvezető fog férfi mérkőzést irányítani az európai kupasorozatok egy ilyen fontosságú meccsén. 

Forrás: uefa.com

Az UEFA a hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy Stéphanie Frappart nevezték ki játékvezetőnek az augusztus 14-i Európai Szuperkupára, ahol a Bajnokok Ligája győztes Liverpool, és az Európa-liga nyertes Chelsea csap majd össze Isztambulban. Ez lesz az első alkalom, hogy női játékvezető irányít ilyen fontos férfi meccset az UEFA saját rendezésű, európai kupasorozataiban. Azonban 2004 és 2009 között már szerepelt női bíró az európai szövetség által megrendezett tornákon: az akkor még UEFA-kupának (azóta Európa-liga) nevezett sorozatban a svájci Nicole Petignat három selejtező mérkőzésen volt játékvezető.

A 35 éves Frappartnak nem ez lesz az első fontos mérkőzése, hiszen júliusban ő vezette a női világbajnokság döntőjét, míg a 2017-es Európa-bajnokság elődöntőjét. Emellett Franciaországban is történelmet írt, hiszen ő lett az első női játékvezető a francia első osztályban, miután áprilisban ő irányította az Amiens-Strasbourg bajnoki mérkőzést.

A játékvezető stábja is szinte nőkből fog állni, hiszen a francia Manuela Nicolosi és az ír Michelle O’Neal lesznek az asszisztensei, a negyedik játékvezető viszont a török Cuneyt Cakir lesz.