Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia Szuperkupa: hátrányba került, majd fordított a PSG – videóval

Az idei francia Szuperkupát szombaton kora délután Kínában rendezték meg, ahol a bajnokcsapat PSG, és a kupagyőztes Rennes gárdája csapott össze.


PSG – Rennes 2-1 (0-1)
Játékvezető: B. Bastien (francia), Helyszín: Shenzhen Universiade Sports Centre (Kína, Shenzhen)
Gól: Mbappé (57′), Di Maria (73′) ill. Hunou (13′)

PSG: Aréola – Meunier (T. Silva 80′), Kehrer, Diallo, Bernat – Marquinhos (Parades 78′), Herrera (Di Maria 61′), Verratti, Sarabia – Cavani, Mbappé. Vezetőedző: T. Tuchel
Rennes: Koubek – Da Silva, Morel, Gelin, Maouassa – Camavinga, Lea Siliki (Del Castillo 84′), Bourigeaud (Gboho 68′), Grenier, Tait – Hunou (Boey 46′). Vezetőedző: J. Stephan

A mérkőzés lassabb tempóban kezdődött, majd jött egy Kehrer fejes a 12. percben, ami a kapufán csattant, majd az azt követő kirúgásból megszerezte a vezetést az esélytelenebb Rennes csapata, Bourigeaud lőtt be egy labdát keményen a tizenhatoson belülre, amire Hunou érkezett kiválóan és belsőzte a kapuba a lasztit, 0-1! A PSG ezek után felpörgette a játékot, és Tuchel fiai próbálkoztak is rendesen, de a kaput nem sikerült eltalálni, így 1-0-ás Rennes vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidőt a bajnokcsapat ott folytatta, ahol abbahagyta, azaz küzdött az egyenlítésért. Az 57. percben meg is lett az eredménye, hiszen Marquinhos remek kiugratását Sarabia belsőzte Mbappé elé, aki az üres kaput nem hibázza el, 1-1! A PSG ezután sem állt le aminek meg is lett az eredménye, a csereként beállt Di Maria szabadrúgásból gyönyörű gólt lőtt, 2-1! Tuchel csapata a vezetés tudatában kicsit visszavett a tempóból, és a labdatartást helyezték előnybe. Ez össze is jött a mérkőzés végéig, így Francia Szuperkupa győztes a Paris Saint-Germain!