Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Ritkán látható büntetést szabott ki a liga!

Az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) péntek este hivatalos közleményben tudatta, hogy súlyos büntetést szabott ki a panamai válogatott Ramon Torresre.

(Kép: goal.com)

A Seattle Sounders 33 esztendős hátvédjének szervezetében a legutóbbi doppingvizsgálaton tiltott teljesítménynövelő-szer jelenlétét mutatták ki. Torres ezzel megszegte a liga SABH-szabályzatát (Substance Abuse and Behavorial Health), mely a teljesítménynövelők használatát is hivatott szabályozni.

A vétkes játékosra az MLS-ben ritkán látható büntetést szabtak ki, hiszen 10 mérkőzésről eltiltották, valamint amíg az eltiltás él, fizetése 20%-át megvonták tőle.

A 110 szeres panamai válogatott játékos egészen pontosan szeptember 29-éig nem futballozhat és edzésekre is csak az eltiltást megelőző 14 nappal korábban jelentkezhet, de akkor is csak a Sounders második csapatánál.

Érdekesség, hogy Ramon Torres azért vélhetően továbbra is nemzeti hős marad hazájában, miután karrierje fénypontjaként, Panama az ő góljával jutott ki története első világbajnokságára, 2018-ban.