Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatér hazájába az Arsenal csapatkapitánya – sajtóhír

Az angol sajtóban immár kész tényként kezelik, hogy közel egy évtized után elhagyja az “Ágyúsokat” a rutinos francia hátvéd, aki hazájába készül visszatérni a következő idénytől…

A The Express információi szerint a londoni csapattól kilenc szezon után távozni készülő csapatkapitány, Laurent Koscielny az Arsenal együttesétől a Girondins Bordeauxhoz készül igazolni.

A 33 esztendős francia hátvéd viszonya kétségkívül megromlott az “Ágyúsokkal”, hiszen korábban nem volt hajlandó elutazni sem az Egyesült Államokba a csapattal, és már nem egyszer az elengedését kérte klubjától, most erre jó eséllyel rövidesen sor kerülhet.

Koscielny 2010 óta több mint 350 mérkőzésen húzhatta magára az Arsenal szerelését, azonban a legutóbbi idényben mindössze 17 PL-bajnokin jutott szóhoz, a múlt nyáron kinevezett Unai Emery irányítása alatt lényegesen kevesebb szerepet kapott, mint korábban Arsene Wenger kezei alatt – bizonyára ez vezethetett távozási szándéka benyújtásához. Ezzel tehát folytatódhat az őrségváltás az “Ágyúsoknál”, hiszen Cech és Ramsey után egy újabb korszakos meghatározó játékos inthet búcsút az Emiratesnek.

Az 51-szeres francia válogatott védő az Arsenalt megelőzően hazájában a Guingamp (2004-2007), a Tours (2007-2009) és a Lorient (2009-2010) csapataiban szerepelt.

Arsenal – Transzfer térkép

Érkezők: Nicolas Pépé (Lille OSC – 80 millió), William Saliba (Saint-Etienne – 30 millió), Gabriel Martinelli (Ituano FC – 6 millió), Dani Ceballos (Real Madrid – kölcsönbe)
Távozók: David Ospina (SSC Napoli – 3,5 millió), William Saliba (Saint-Etienne – kölcsönbe), Aaron Ramsey (Juventus – ingyen), Petr Cech (visszavonult), Danny Welbeck (? – ingyen), Stephan Lichtsteiner (? – ingyen)