Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kétségbeesetten védőkre vadászik az Arsenal

Mivel úgy tűnik, hogy Laurent Koscielny elhagyja a klubot, muszáj hozni valakit a védelem közepébe. De kit tudnak megszerezni és mennyiért?

Kép: Fox Sports Asia

Sok Londonban töltött esztendő után az Arsenal csapatkapitánya, Laurent Koscielny távozni kíván. Miután felépült súlyos sérüléséből, a hazatérésen dolgozik: francia középcsapatokkal tárgyal, jelenleg a Bordeaux tűnik a befutónak.

Nem árulunk el nagy titkot azzal, ha azt állítjuk: eddig sem a védelem volt az Ágyúsok legerősebb csapatrésze, ám ezek után még inkább szűkös lesz a választék hátul. Védőt kell venni, erre pedig az Arsenal vezetői is rájöttek a nyár végére. Most éppen elkeseredett kísérleteket tesznek a kapu előtti pozíciókban tátongó lyukak betömésére.

Az első számú opciójuk a Juventus elhanyagolt játékosa, Rugani volt. A 25 éves válogatott futballista meglehetősen kevés szerepet kapott eddig Torinóban, így nem véletlenül merült fel a távozása. Az angol sajtó szerint vele kapcsolatban egy kölcsönadás lehet a legvalószínűbb – az Arsenal mellett pedig a Wolverhampton szeretné még soraiban tudni a következő szezonban. A hírek szerint a játékos ügynöke Angliába utazik a következő napokban és felgyorsulhatnak majd a tárgyalások.

Van B-terv is: ha Ruganit mégsem sikerülne megszerezni, akkor Dayot Upamecano lehetne még opció. Az RB Leipzig 20 éves játékosa azonban drága mulatság lenne. A Transfermarkt 30 millióra becsüli az értékét, a Mirror szerint viszont közel 50 millió fontba kerülne megszerezni őt a németektől. Ráadásul Lipcsében kölcsönvételről hallani sem akarnak, ilyen sok pénze pedig valószínűleg nincs az Arsenalnak.