Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Befejezte a United és az Atlético egykori klasszisa – HIVATALOS

A minap bejelentette visszavonulását Uruguay labdarúgásának meghatározó alakja, aki fénykorában nagyszerű éveket töltött el Európában…

Diego Forlán 40 esztendős korában szögre akasztja a stoplist, miután a legutóbb a Hong kongi Kitchee csapatában futballozó uruguayi támadó már nem érzi úgy, hogy képes lenne folytatni karrierjét.

“Úgy döntöttem, hogy abbahagyom a professzionális labdarúgást. A közelmúltban felajánlották, hogy tovább játszhatok, én pedig kifogásokat kerestem, mert már nem vagyok versenyképes, ez az egész túl nehézzé vált.”

Forlán 2002-ben igazolt át az argentin Independiente csapatától az öreg kontinensre, és két éven át a Manchester United futballistája volt, majd Spanyolországban tudta letenni a névjegyét a Villarreal (2004-2007) és az Atlético Madrid (2007-2011) csapataiban. Később még a milánói Interben volt egy próbálkozása, majd Dél-Amerikában és a Távol-Keleten is megfordult, de régi formáját már nem tudta idézni, és a sérülések sem kerülték el őt.

Pályafutása legjobb idényében, a spanyol bajnokság (La Liga) 2008-2009-es kiírásában Forlán 33 meccsen 32 gólt vágott a “Matracosok” színeiben.

Az uruguayi válogatott címeres mezében Forlán neve mellé 36 találat került 112 meccs alatt, és természetesen tagja volt a 2010-es világbajnokságon negyedik helyezést elérő nemzeti együttesnek.