Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Aduriz a szezon után visszavonul – HIVATALOS

Aritz Aduriz, az Atheltic Bilbao 38 éves legendája bejelentette, hogy a szezon végeztével a szögre akasztja a stoplist. 

Forrás: Athletic Twitter

21 év profi karrierrel a háta mögött Aritz Aduriz úgy döntött, hogy végleg befejezi pályafutását. A döntésről maga számolt be egy sajtótájékoztatón, és az Athletic Bilbao is megerősítette, ahol a spanyol játékos 12 szezont húzott le, és a klub egyik legnagyobb legendájává nőtte ki magát. Összesen 388 mérkőzésen szerepelt a baszk csapat színeiben, ezeken pedig 171 gólt és 45 gólpasszt szerzett.

“Ez lesz az utolsó szezonom a karrieremben, és megpróbálom belőle a legtöbbet kihozni. Külön izgatott vagyok amiatt, hogy épp az Athleticben fejezhetem be a pályafutásomat, és most csak az a fontos, hogy elkerüljek minden zavaró tényezőt, és csak a klubra és a közös céljainkra tudjak koncentrálni. Szeretnék valami különlegeset, valami gyönyörűt adni a szurkolóink számára.”

A támadó az Athletic saját nevelésű játékosa, és felnőtt pályafutását is ott kezdte meg, de karrierjében más klubokban is megfordult. 2003-ban a Burgoshoz került, majd egy évvel később a Real Valladolidhoz. Itt két szezont húzott le, majd visszakerült az Athletichez, ahol szintén nem maradt sokáig. 2008-ban a Mallorcába igazolt, 2010-ban pedig a Valenciába. Egyik kitérő sem jött be a játékosnak, így 2012-ben ismét az Athletic Bilbao játékosa lett, és ezt követően vált a klub legendájává.

Aduriz nagy álma volt a spanyol válogatottban is szerepelni, erre viszont csak 29 éves korában került sor először. Ezt követően hat évet kellett várnia a következő szereplésére a nemzeti csapatban: egy Olaszország elleni barátságos meccsen léphetett pályára, amin gólt is szerzett, ezzel pedig ő lett a legidősebb gólszerző a spanyol válogatottban 35 évesen és 225 naposan.

Aduriz utolsó szezonjának első meccsén a Barcelona ellen léphet pályára, akiknek a 2015-ös spanyol Szuperkupán mesterhármast is rúgott, ezzel elhódítva a trófeát is. A baszk klubnak ez volt az egyetlen címe ebben az évszázadban.