Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: Sikeresen vette a Dortmund az első akadályt! – videóval

Péntek este megkezdődtek a Német Kupa (DFB Pokal) 2019/20-as kiírásának a küzdelmei. A mezőny egy 64 fős főtábláról rajtolt, hétfő estéra azonban már csak 32 klub lesz versenyben. A Dortmund és a Mönchengladbach egyaránt sikeresen vette az első akadályt. 

A nagyarányú kiütések elmaradtak, de meglepetés így sem született az első játéknapon, avagy minden esetben a magasabb osztályú csapat lépett a következő körbe. A Borusia Dortmund és az Uerdinger között igencsak kiütközött az osztálykülönbség, de a hazai csapat jól tartotta magát Reus góljáig, mely kezezés miatt igazából szabálytalan lett volna. Ha ezt észreveszi a játékvezető, a nagy mezőnyfölény ellenére akár máshogy is alakulhatott volna a találkozó, melyet végól Alcacer nagyszerű szabadrúgása zárt le.

Uerdingen (III.) – Borussia Dortmund 0:2
G: – ill. Reus (49.), Alcacer (70.)

Az Ingolstadt és a Sandhausen is nagyot küzdött, és az utolsó pillanatig harcban volt, de egyik fél sem tudott a hálóba találni, így a vendégségbe érkező Nürnberg és a Mönchengladbach egy góllal jobbnak bizonyult. Utóbbi úgy nyert, hogy a lövési kísérletek száma 14:4 volt a hazai csapat számára…

Ingolstadt (III.) – Nürnberg (II.) 0:1
G: – ill. Dovedan (87.)

Sandhausen (II.) – Mönchengladbach 0:1
G: – ill. Thuram (18.)