Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: ők voltak a nyár legdrágább igazolásai

Augusztus 8-án volt a Premier League átigazolási piacának zárónapja, így az angol csapatok már nem igazolhatnak több játékost a nyáron. A milliók idén is röpködtek, de ebben a transzferidőszakban nem igazoltak 100 millió font felett. Íme azon öt játékos listája, akikért a legtöbbet fizettek a PL-klubok!

1. Harry Maguire: Leicester – Manchester United 78 millió font

A Manchester United nagy kiszemeltje volt a Leicester angol válogatott védője, Harry Maguire, és sikerült is megszerezniük az utolsó napokban. Ehhez viszont mélyen a zsebükbe kellet nyúlniuk, és végül 78 millió fontot (87 millió eurót) fizettek ki a “Rókáknak”. Maguire ezzel a világ legdrágább védője lett.

2. Nicolas Pepe: LOSC Lille – Arsenal 72 millió font

Kapcsolódó kép

Az Arsenal klubrekordért igazolta le a Lille csatárát, Nicolas Pepét. Az elefántcsontparti támadóért 72 millió fontot (80 millió eurót) fizettek ki a londoniak. A magas ár oka a játékos előző bajnoki idényben nyújtott remek teljesítménye lehet, illetve, hogy több európai top klub is megszerette volna szerezni.

3. Rodri: Atletico Madrid – Manchester City 63 millió font

Képtalálat a következőre: „rodri manchester city”

Pep Guardiola Fernandinho helyére hozta el Rodrit az Atletico Madridból. Ehhez csak annyit kellett tennie a Citynek, hogy kifizeti a játékos szerződésében szereplő kivásárlási árat, ami 63 millió font (70 millió euró) volt. Mindezt úgy, hogy a madridiak egy évvel korábban igazolták le a középpályást a Villarrealból mindössze 25 millió euróért.

4. Joao Cancelo: Juventus – Manchester City 58 millió font

Képtalálat a következőre: „joao cancelo”

A Manchester City védőt is igazolt, nem is kevés pénzért. Joao Cancelo 58 millió fontba (65 millió euróba) került az angoloknak, ám ebből az összegből 37 millió azonnal vissza is térült, mivel Danilót még hozzácsapták az üzlethez.

5. Tanguy Ndombele: Olympique Lyon – Tottenham 54 millió font

Képtalálat a következőre: „tanguy ndombele tottenham”

A Tottenham nem éppen az a költekezős fajta, de az Olympique Lyon francia középpályásáért, Tanguy Ndombeléért 54 millió fontot (60 millió eurót) is hajlandóak voltak kifizetni. Az igazolás szintén klubrekord volt, de mivel a Real Madrid is versenyben volt a játékosért, muszáj volt feléjük ígérni.