Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: öt gól a nyitómeccsen, a Pool egy félidő alatt lerendezte az újoncot

Az angol élvonalbeli bajnokság 2019–2020-as szezonjának első mérkőzésén a végső győzelem egyik legnagyobb esélyese, a Liverpool hazai pályán könnyedén nyert a Norwich City ellen. 

Az összecsapás a Premier League színvonalának megfelelően intenzíven indult, a Liverpool sorra vezette a támadásokat: ennek először a 7. percben lett meg az eredménye, amikor a vendégek tisztázni igyekező csapatkapitánya, Grant Hanley borzalmasan találta el a labdát, így a saját kapuját vette be. A félidő feléhez közeledve a Pool legnagyobb sztárja, Mohamed Salah is megkezdte a gólgyártást az új idényben: az egyiptomi támadó Roberto Firmino előkészítését váltotta gólra. A 28. minutumban szintén Salah került a labda mögé: beadott szögletéből Virgil van Dijk volt eredményes fejjel. Nem sokkal később a hazaiak kapusa, a brazil Alisson egy kirúgás során megsérült, minden bizonnyal izomhúzódást szenvedett – a helyére a nemrég igazolt Adrián érkezett, aki debütálhatott az Anfield Road közönsége előtt. A szünetet megelőzően Jürgen Klopp fiai újabb gólt rámoltak be az újonc kapujába: a csapat BL-hőse, Divock Origi fejjel növelte az előnyt, ehhez Trent Alexander-Arnold kiváló beívelése kellett. A kinyíló Norwich egy-két szép támadásvezetésen kívül nem sok mindent tudott felmutatni.

A második játékrészben leginkább a kapufáké volt a főszerep: a Pool kétszer, míg a Kanárik egyszer rezegtették meg a lécet. Daniel Farke egylete fél órával a találkozó vége előtt szépíteni tudott a Championship tavalyi gólkirálya, Teemu Pukki révén. Az utolsó negyedórára az Afrika Kupát megjáró Sadio Mané is játékba szállt, több gól azonban már nem született a találkozón. Az új kiírást három ponttal kezdő Liverpool a második fordulóban a Southampton vendége lesz, míg a Norwich a Newcastle United alakulatát fogadja.

Liverpool FC – Norwich City 4–1 (4-0).
Gólszerzők: Hanley (öngól), Salah, van Dijk, Origi, ill. Pukki.

A hétvége további programja: 

Szombat
13:30 West Ham – Manchester City (Spíler 1 TV)
16:00 Bournemouth – Sheffield United
16:00 Burnley – Southampton
16:00 Crystal Palace – Everton (Digi Sport 2)
16:00 Watford – Brighton
18:00 Tottenham – Aston Villa (Spíler 1 TV)

Vasárnap
15:00 Leicester – Wolverhampton
15:00 Newcastle – Arsenal (Digi Sport 1)
17:30 Manchester United – Chelsea (Spíler 1 TV)