Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: döntött a bíróság a programról – HIVATALOS

Egy spanyol bírói határozat mondta ki, hogy mihez kell alkalmazkodnia a spanyol bajnokság (La Liga) teljes mezőnyének mostantól, beleértve például a Barcelona, a Real Madrid, vagy éppen az Atlético Madrid csapatait…

Az aktuális határozat értelmében a spanyol bíróság kimondta, hogy az elmúlt években bevett gyakorlattal ellentétben, a továbbiakba na spanyol első és másodosztályú bajnokságban hétfőnként nem rendezhetnek mérkőzéseket, így a La Liga első néhány fordulójára kitűzött programot is kénytelenek lesznek módosítani.

Az elmúlt néhány szezonban hétvégente péntektől hétfőig tartott egy-egy spanyol bajnoki forduló, s a pénteki játéknapok továbbra sincsenek veszélyben, ellenben hétfőn már nem lehet meccset játszani.

Ugyanakkor a bírósági határozatot a spanyol futballszövetség üdvözölte, a liga azonban – főleg pénzügyi megfontolásokból, merthogy a négy napra széthúzott fordulók meccseiből többet tudott adni élőben a televízió, ennél fogva a bevételek is jócskán nőttek – nehezményezte, és fellebbezést fontolgat.

A La Liga 2019-2020-as idénye jövő hét pénteken az Athletic Club-FC Barcelona összecsapással indul, a tervek szerint pedig a hétfőre estére kiírt meccseket vasárnapra teszik át.