Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barcelona nem fizet Neymarért – sajtóhír

Napról napra olvashatunk pro és kontra ellenérveket arról, hogy Neymar visszatér-e a Barcelona csapatához vagy sem, és a legfrissebb spanyol sajtóértesülések ismét megosztottak egy új információt az esetleges újbóli együttműködéssel kapcsolatosan…

A Marca információi szerint a Barcelona vezetősége ugyan továbbra is nyitott Neymar megszerzése iránt, a katalánok csak abban az esetben tartanának igényt a brazil klasszisra, ha nem kéne érte fizetniük a Paris Saint-Germain részére, hanem a francia sztárcsapat kizárólag játékosokért cserébe hajlandó lenne átengedni számukra.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy Neymar eladási ára mintegy 300 millió euró lenne, amelyet azonban minden bizonnyal sem a Barca, sem pedig a világ bármely másik csapata nem tudna megfizetni a PSG számára. Ellenben a párizsiak mindenképpen szeretnének megszabadulni az egyre többször kihágó brazil klasszistól, így várhatóan hajlandóak lennének belemenni valamilyen csereüzletbe.

Francia és spanyol lapok szerint leginkább Ivan Rakitic, Philippe Coutinho és Samuel Umtiti szolgálatai keltették fel a PSG érdeklődését, nagy kérdés, hogy például ez a hármas megérne-e annyit a Barcának, hogy elengedjék őt egykori kiválóságuk kedvéért…

Neymar minden sorozatot figyelembe véve két szezon alatt 58 mérkőzésen 51 gólt szerzett a PSG színeiben, míg azt megelőzően a Barca játékosaként négy idényben 186/105 volt ugyanezen statisztikája.

FC Barcelona – Transzfer térkép

Érkezők: Antoine Griezmann (Atlético Madrid – 120 millió), Frenkie de Jong (Ajax – 75 millió), Murara Neto (Valencia – 26 millió), Junior Firpo (Real Betis – 18+12 millió), Emerson (Atlético-MG – 12 millió), Marc Cucurella (Eibar – 4 millió).
Távozók:  Malcom (Zenit – 40+5 millió), Jasper Cillessen (Valencia – 35 millió), André Gomes (Everton – 25 millió), Paco Alcácer (Dortmund – 21 millió), Denis Suarez (Celta Vigo – 12,9 millió), Marc Cucurella (Getafe – kölcsönbe), Thomas Vermaelen (Vissel Kobe – ingyen).

Paris Saint-Germain – Transzfer térkép

Érkezők: Abdou Diallo (Borussia Dortmund – 31 millió),  Idrissa Gueye (Everton – 32 millió), Pablo Sarabia (Sevilla – 18 millió), Ander Herrera (Manchester United – ingyen).
Távozók:  Giovani Lo Celso (Betis – 22 millió), Moussa Diaby (Leverkusen – 15 millió) Grzegorz Krychowiak (Lokomotiv Moszkva – 12,5 millió), Timothy Weah (Lille OSC – 10 millió), Adrien Rabiot (Juventus – ingyen), Gianluigi Buffon (Juventus – ingyen), Daniel Alves (Sao Paulo – ingyen), Christopher Nkunku (Leipzig – 13 millió), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt – 7 millió).