Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem sokon múlott a tragédia

Igen sok gondot okozott a napokban a Nyugat-Európában tomboló vihar, mely cirkuszi sátrat döntött össze, és leszakította az AZ Alkmaar stadionjának a tetőszerkezetét. Luxemburgban tornádó volt, Németországban pedig villámcsapás miatt kellett 15 játékost kórházba szállítani. 

A mellékelt képek az AZ Alkmaar 2006-ban átadott stadionja látható, az AFAS Aréna tetőszerkezete nem bírta ki a viharos erejű szelet. Belegondolni is rossz, hogy milyen tragédia lehetett volna, ha ez egy mérkőzésen történik. A tetőszerkezet leomlásának pillanatában szerencsére senki nem tartózkodott az érintett lelátórészen, így személyi sérülés nem történt, komoly anyagi kár viszont keletkezett.

A holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) egy hete kezdődött, az AZ Alkmaar hazai környezetben verte 4:0-ra a Sittardot. A mai napon a Waalwijk vendége lesz az Alkmaar idegenben, azonban az augusztus 15-én esedékes Mariupol elleni Európa-liga selejtezőt érintheti az eseménysor. A mérkőzést valószínűleg másik helyszínen kell lejátszani.