Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszországba távozik a Liverpool rutinos védője – sajtóhír

Több nemzetközi forrás beszámolója alapján elhagyni készül a BL-győztes csapatát a rutinos horvát védő, aki minden bizonnyal a Serie A-ban folytathatja karrierjét…

A Corriere dello Sport riportja értelmében a Bajnokok Ligája-győztes Liverpool elnyűhetetlen középhátvédje, Dejan Lovren az olasz bajnokság (Serie A) élmezőnyébe visszavágyó AS Roma együtteséhez készül szerződni.

Olasz és angol lapok egyaránt megerősítették, hogy a 30 éves vb-ezüstérmes hátvéd nagyjából 25 millió font értékű transzfer keretein belül hagyhatja el a Szigetországot és teheti át a székhelyét az olasz fővárosba.

Lovren 2014 óta mintegy 170 tétmérkőzésen viselhette a “Vörösök” szerelését, az elmúlt szezonban viszont gyakori sérülései miatt mindössze 18 mérkőzés (abból 13 PL-találkozó) jutott csak neki, és az angol lapok szerint Jürgen Klopp a középhátvéd poszton nála fiatalabb játékosokat preferál, így még időben váltani készül.

A horvát hátvéd az Anfield Road előtt légiósként a Southampton (2013-2014) és a francia Olympique Lyon (2010-2013) csapataiban szerepelt.

Liverpool – Transzfer térkép

Érkezők: Sepp van den Berg (PEC Zwolle – 1,5 millió), Harvey Elliott (Fulham – ?), Adrián (West Ham – ingyen).
Távozók: Danny Ings (Southampton – 22 millió), Simon Mignolet (Club Brugge – 8 millió), Rafael Camacho (Sporting – 5 millió), Daniel Sturridge (? – ingyen), Alberto Moreno (Villarreal – ingyen), Sheyji Ojo (Rangers – kölcsönbe), Harry Wilson (Bournemouth – kölcsönbe)

AS Roma – Transzfer térkép

Érkezők: Paulo Fonseca (edző – Sahtar Donyeck), Leonardo Spinazzola (Juventus – 29,5 millió), Bryan Cristante (Atalanta – 21 millió), Amadou Diawara (Napoli – 21 millió), Pau López (Real Betis – 23,5 millió), Gianluca Mancini (Atalanta – kölcsönbe), Jordan Veretout (Fiorentina – kölcsönbe).
Távozók: Claudio Ranieri (edző – ?), Luca Pellegrini (Juventus – 22 millió), Stephan El Shaarawy (Sanghaj Senhua – 20 millió), Daniele De Rossi (Boca Juniors – ingyen), Kostas Manolas (Napoli – 36 millió).