Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sneijder bejelentette a visszavonulását

Wesley Sneijder hivatalosan is bejelentette, hogy végleg szögre akasztja a stoplist. 

Forrás: sempreinter.com

A 134 válogatottságával holland csúcstartó Wesley Sneider befejezi profi pályafutását. Karrierje során holland, spanyol, olasz és török bajnoki címet is ünnepelhetett, 2010-ben pedig világbajnoki ezüstérmes lett hazája nemzeti csapatával. A holland középpályás utolsó klubja a katari al-Garafa volt, akiknél már az előző idény végén lejárt a szerződése, viszont csak most jelentette be visszavonulását.

A 35 éves játékos életének ezután is szerves része lesz a futball, mivel szülővárosának, Utrechtnek a futballklubjánál lesz a tulajdonosi körhöz kapcsoló üzleti klub tagja, illetve nincs kizárva, hogy a későbbiekben más pozícióban is részt vehet majd a klub életében.

Sneijder az Ajax saját nevelésű játékosa volt, 2003-ban, 18 évesen került fel a felnőttekhez. Itt öt szezonon keresztül játszott, és egy bajnoki címet, kupagyőzelmet és egy szuperkupasikert könyvelhetett el. 2007-ben viszont 27 millió euróért a Real Madridba igazolt, ahol egy spanyol bajnoki címet ünnepelhetett. Itt mindössze két évet töltött, majd 2009-ban az Inter játékosa lett, ahol mindent megnyert: olasz bajnoki címet, kupa- és szuperkupagyőzelmet, emellett pedig magasba emelhette a Bajnokok Ligája trófeát is. 2013-ban végül eligazolt a Galatasarayba, ahol négy szezont húzott le, és tovább növelte kupái számát. 2017-ben Franciaországban próbálkozott az OG Nice csapatánál, de mindössze fél idényt töltött itt, majd utolsó klubjához, a katari al-Garafához került.

Sneijder a holland válogatottban is sikeres volt, rekordszámú válogatottsága alatt 32 gólt szerzett, a 2010-es világbajnokságon pedig az ezüstéremig vezette a nemzeti csapatot, és megválasztották a torna második legjobb játékosának is.