Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: Súlyos vereséggel búcsúzott a Ferencváros! – videóval

Nem tudta megismételni a horvátországi bravúrt, így búcsúzott a BL-ből a Ferencváros, mely csütörtökön kap ellenfelet, és az Európa-liga főtábláért még játszhat. A mérkőzést jól kezdte a magyar bajnok, és a félidőben meglévő 1:0-ás hátrány ellenére bizakodóak lehettünk, hiszen voltak meggyőző, reményteli periódusok és támadások. A második játékrészre azonban már csak egy csapat futott ki, gyermeteg hibák után a Dinamo Zagreb pillanatok alatt eldöntötte a párharcot.

Fotó: Illyés Tibor / MTI

Nagy elánnal vetette magát a küzdelembe a Fradi. Az első félidő egészét tekintve elmondható, hogy szervezetten és jól futballozott a magyar bajnok, csak hát egyetlen védelmi megingás a 16. percben átírt mindent tervezett forgatókönyvet: Dani Olmo indította Arijan Ademit, és a zágrábiak csapatkapitánya két védő között kíméletlennek bizonyult. (1-0)

https://www.youtube.com/watch?v=xGTsn5PNJcM

A bekapott gól ellenére különösen a félidő utolsó negyed óráját megnyomta a Fradi, ám gólt nem sikerült szereznie. A Dinamo átvészelte a számára legkritikusabb periódusát a meccsnek, a szünet után pedig el is döntötte az érdemi kérdéseket. A 47. percben Bruno Petkovic ugyanis sokkolta a Groupama Arénát egy szépen végigvitt ellentámadás végén (2-0).

https://www.youtube.com/watch?v=byg7ncxbTWM

A második gól után volt egy rövid felvillanása a “zöld-fehéreknek”, ám szűk 10 perc elteltével a zágrábiak legnagyobb sztárja, Dani Olmo Budapesten is mattolta Dibusz Dénest (3-0) – Ekkor már talán a legvérmesebb Fradisták sem gondolták, hogy van visszaút szeretett csapatuknak…

https://www.youtube.com/watch?v=WmIKWg8xO9Q

Az FTC el-eljutott a Zágráb kapujáig, olykor meleg pillanatokat okozva a vendégeknek, ám összességében a Dinamo nagyon profin lehozta ezt a meccset. A találkozó forgatókönyvéhez tartozik még, hogy Eldar Civic a 69. percben megkapta második sárga lapját, így emberhátrányban fejezte be a Fradi a meccset.

A végeredményt Gojak állította be, a Dinamo Zagreb 0:4-el, összesítésben 1:5-el jutott a Bajnokok Ligája rájátszásába. A párharc során vendég részről Dani Olmo egyértelműen kiemelkedett, az ő hatástalanítására a Ferencváros védői nem voltak képesek. A ráadásban a horvát bajnok még büntetőt is rontott, Nenad Bjelica csapata készülhet a Rosenborg ellen.

Ferencvárosi TC – Dinamo Zágráb 0:4 (0:1)
Goupama Aréna, Vezette: R. Buquet (francia)
Gólszerzők: – ill. Ademi (16.), Petkovic (47.), Olmo (55.), Gojak (79.)
Sárga lap: Civic (24.), Heister (89.) ill. (Ademi (26.), Hajrovic (28.), Majer (90+1.).
Piros lap: Civic (68. – második sárga lapja után)

FTC: Dibusz – Lovrencsics, Dvali, Blazic, Civic – Sigér, Kharatin – Zubkov, Skvarka (Heister, 71.), Nguen (Varga, 65.)- Signevich (Boli 84.), Vezetőedző: Szerhij Rebrov

Dinamo: Livakovic – Stojanovic, Dilaver, Peric, Leovac – Ademi (Gojak, 69.), Moro – Hajrovic (Majer 77.), Olmo (Situm 84.), Orsic – Petkovic. Vezetőedző: Nenad Bjelica

Tj: a Dinamo Zagreb, 5:1-es összesítéssel.