Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

David Beckham csapatának udvarol az egykori United-edző

A 2020-as esztendőben tovább bővül az Észak-amerikai első osztályú labdarúgó-bajnokság (MLS). A jelenleg 24 profi klubot felsorakoztató keleti- és nyugati konferencia egy-egy újabb taggal bővül. A franchise rendszerhez csatlakozik a Nashville SC, valamint David Beckham csapata az Inter Miami CF. Utóbbi kispadjára érkezett egy már-már nyílt ajánlat a brit talkSPORT hasábjain keresztül. 

David Moyes a Manchester United egykori edzője a következő képen nyilatkozott – “Sokat nézem az MLS-t és egyre jobb és izgalmasabb ez a bajnokság. Nem tudom, hányan látták már mi folyik Atlantában, de a labdarúgócsapatuk több nézőt vonz, mint az NFL-csapatuk. Dicsérjük a Tottenham új stadionját, de csak addig, amíg meg nem látjuk az Atlantáét. Az MLS egyértelműen sokat fejlődött, Miami pedig remek város. Ha Beckhamék felajánlanák a kispadot, egész biztosan elgondolkodnék rajta. Miaminak megvan a maga varázsa. Az Atlanta United edzőközpontját volt szerencsém meglátogatni és felveszi a versenyt bármelyik Premier League-csapat létesítményével. Tudom, hogy Miamiban is ezt a példát szeretnék követni.”

Az 56 esztendős skót edző 2018 májusa óta nem ült kispadon, akkor a West Ham United klubvezetése köszönte meg 29 százalékos ponthatékonyságát a csapattal. Azonban az előző állomások sem voltak sikeresek, hiszen a Sunderland éléről úgy menesztették 2017-ben, hogy mindössze a pontok 19 százalékát tudta megszerezni a csapattal, míg az a mutató a Real Sociedad edzőjeként 29 százalék volt. Mint ismeretes Sir Alex Ferguson távozása után ő volt az, aki megkapta a Manchester United kispadját, ám az 51 tétmeccsen jegyzett 27 győzelem, 9 döntetlen és 15 vereség – 53 százalékos teljesítmény – kevés volt a maradásához. Azóta pedig gyakorlatilag mindenhol elmaradt a várakozásokkal szemben.

Korábban 11 éven át ült az Everton kispadján, és több ízben is erőn felül teljesített a liverpooli kékekkel. Ottani mérlege 518 mérkőzés, 218 győzelem, 139 döntetlen és 161 vereség volt.

Hogy lesz-e az Inter Miami történetének első trénere? Hamarosan ez is kiderül majd, hiszen a keret építését el kell kezdeni.

Apropó létszámbővítés? A 2021-es naptári évben is lesz majd csatlakozó klub a texasi Austin FC személyében.