Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lampard: “Hazard közel pótolhatatlan”

A Chelsea nemrégiben kinevezett új vezetőedzője, Frank Lampard a ma esti Európai Szuperkupa döntő előtt nyilatkozott a sajtó munkatársainak, ahol az idén a Real Madridba igazoló Eden Hazard neve is felmerült. 

Forrás: AS

Frank Lampard első tétmérkőzése nem igazán úgy sikerült, ahogy azt minden bizonnyal várta, hiszen 4-0-ra kaptak ki a Manchester Unitedtól az angol bajnokság első fordulójában. A következő találkozóján sem lesz könnyű dolga, hiszen a Liverpool ellen lépnek pályára ma este az Európai Szuperkupán. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón szóba került Eden Hazard neve is, aki a nyáron igazolt a Real Madridba. Lampard is úgy gondolja, hogy távozásával gyengült a Chelsea, de csapatként talán képesek lehetnek majd pótolni a hiányát.

“Mindig is hatalmas rajongója voltam az Eden Hazard-nak, mind szurkolóként, mind a csapattársaként. Számomra egyértelműen az egyik legjobb játékos a világon, és a tavalyi szezonban, illetve az egész Chelsea-ban töltött ideje alatt általában a csapat legtermékenyebb játékosa volt az asszisztok és a gólok szempontjából is, emellett ő volt a csapat vezére is. Hazard helyettesítése közel lehetetlen, hiszen karrierje legjobb formájában játszik jelenleg. A jó hír számunkra, hogy mint csapat leküzdhetjük a hiányát. Vannak fiatalabb és tapasztalt játékosaink is, akiknek most lehetősége van megmutatni, hogy együttesen és egyénileg is fel tudnak nőni a feladathoz. Valóban sok gólt és gólpasszt kell pótolniuk, de meg kell találnunk a módját, mert a Chelsea sosem adja fel.”

Hazard összesen 352 mérkőzésen lépett pályára a Chelsea-ben, és ezeken 110 gólt és 92 gólpasszt jegyzett. Az előző szezonban a csapat legjobbja volt 16 góljával és 15 asszisztjával, és bár Lampard elmondása szerint nem lehet pótolni a belgát, Christian Pulisicot minden bizonnyal az ő helyére igazolták januárban.