Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: “Emery a PSG-vel nem bírt, de most eljöhet az ő ideje!”

Az Arsenal egykori kiválósága, Charlie Nicholas szerint idén eljöhet a nagy áttörés a klub, és Unai Emery életében.

(Kép: goal.com)

A most 57 esztendős korábbi kiváló támadó a Sky Sportsnak elemezte az “ágyúsok” helyzetét.

“Abszolút elégedett vagyok a nyári igazolásokkal, és azzal is, ahogy az Arsenal kezdte a szezont. Várnunk kell még egy kicsit arra, hogy minden játékos 100%-os állapotban legyen, és akkor ez az Arsenal egy hihetetlenül izgalmas csapat lehet idén, Pierre-Emerick Aubameyanggal, Alexandre Lacazette-tel és Nicolas Papével az élen!” – Kezdte Nicholas.

“Úgy gondolom, hogy amit Unai Emery egy év után elért a csapattal, az bizony nagyon is ígéretes projektnek tűnik. Lehet vitatkozni azon, hogy mennyit is kellett volna költeni a klubnak, de az edző személyisége, futballról alkotott elképzelései, és az, hogy mennyire tud egységet teremteni, legalább olyan fontos tényezők.” – Folytatta a jelenleg televíziós szakértőként dolgozó korábbi játékos, hozzátéve még a következőket:“Emery pontosan tudja, hogy a csapata gyengébb a védekezésben, és ezen szeretne  is változtatni. Biztos vagyok abban is, hogy van B-terve a csapatjátékot illetően.”

Charlie Nicholas azt is elárulta, hogy a spanyol szakember szerinte sokra hivatott edző, és a múltbéli nehézségek ellenére talán eljön az ő igazi ideje is.

“Emery a PSG-nél jó néhány robbanékony természetű sztárral dolgozott együtt. Látható volt, hogy nem tudja kezelni azt a keretet. Nyertek ugyan trófeákat, de nem igazán volt kihívójuk Franciaországban. Ott is hasonló projektbe vágott bele, de az nem működhetett. Most más a helyzet, továbbra is bízik az elképzeléseiben, a klub is kiáll mellette, így sikerülhet neki.”