Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bombameglepetés! Leégett a Barca a szezonrajton! – videóval

Péntek este a címvédő FC Barcelona idegenbeli mérkőzésével kezdetét vette a spanyol bajnokság (La Liga) 2019-2020-as idénye az Athletic Club otthonában…

A katalán és a baszk csapat közti párosítás mindig pikáns rangadót ígért, és az elmúlt években rendszerint szoros mérkőzéseket játszottak egymással a felek, így cseppet sem várt könnyű évad nyitó a Lionel Messi személyében a legnagyobb sztárját nélkülöző FC Barcelona csapatára az Athletic Club vendégeként, amely immár a távozás előtt álló Philippe Coutinho nélkül állt fel.

A címvédő meddő mezőnyfölényben játszott a találkozó nagy részében, az Athletic szervezett védekezésével és veszélyes ellenakcióival nehezen tudtak mit kezdeni, ráadásul Luis Suárezt sérülés miatt már az első félidőben elvesztették. Az egykori bilbaói edző, Ernesto Valverde némi (?) meglepetésre a 21 éves Alenának szavazott bizalmat a kezdőben, akit aztán a szünetben váltott Rakitic. A második félidőben sem változott a játék képe, a Barca fölénye hiábavalónak bizonyult, Antoine Griezmann a tétmeccsen való debütálása alkalmával gólképtelen maradt, a “Matracosoktól” nyáron igazolt francia támadó előtt kevés lehetőség adódott. A végén pedig jött az igazi csattanó, egy gyors támadás végén Capa jobb oldali beadását az egy perccel korábban beálló veterán bilbaói klublegenda, az utolsó szezonját kezdő Aritz Aduriz parádés, akrobatikus mozdulattal tudott eredményes lenni.

Athletic Club – FC Barcelona 1-0 (0-0)
Gólszerző: Aduriz (89.) ill.

 

A nyitóforduló további, hétvégi mérkőzései közt a Real Madrid csapata szombaton, 17 órától lép pályára a Celta Vigo vendégeként, míg a tavalyi második helyezett Atlético Madrid vasárnap este, 22:00-tól fogadja a városi vetélytárs Getafe gárdáját.