Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ezért váltott klubot David Luiz!

Talán az egyik legsokkolóbb átigazolási tranzakció volt a nyári uborkaszezon alatt, hogy David Luiz a Chelsea csapatától a városi vetélytárs Arsenalhoz igazolt, a brazil hátvéd most döntése hátteréről beszélt…

Bizonyára sokakat meglepett, hogy a Chelsea együttesénél immár régi motorosnak számító David Luiz egyik pillanatról a másikra átigazolt a legnagyobb ellenlábasokhoz számon tartott Arsenal csapatához, de úgy tűnik, megvolt rá az oka:

“Ambiciózus vagyok, ezért váltottam. Szeretem az új kihívásokat, az új dolgokat az életemben Ez ad nekem teret, ez motivál, és élvezem. Választhattam volna a komfortzónát, jó pénzt kaptam volna érte, és teljesen jól meglettem volna úgy is. Mindenki tudja, hogy nagyon boldog voltam a Chelsea-nél, és sok trófeát nyertem. Volt egy nagyon őszinte beszélgetésem Lamparddal, amiből kiderült, eltérőek az idényre vonatkozó elképzeléseink. Tehát a klub érdekében is az volt a legjobb döntés, hogy továbbálljak, kipróbáljak egy új kihívást,  ő pedig csinálhassa a dolgát. Az az életszemléletem, hogy legyünk pozitívak, legyünk álmodozók. Egészséges vagyok, álmodozhatok, az Arsenallal pedig valami nagyszerű célért küzdhetünk.”

A 32 éves brazil védő 2011 és 2014, valamint 2016 és 2019 között együttesen 248 tétmérkőzést játszott a londoni “Kékek” színeiben.