Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gulácsi Péter jubilált a Bundesligában

Nagyszerűen kezdődött a tavalyi harmadik helyezett Red Bull Leipzig számára a német bajnokság (Bundesliga) 2019-2020-as kiírása, a két magyar játékost is soraiban tudó együttes ugyanis 4-0-ra ütötte ki az újonc Union Berlin gárdáját…

Az évadnyitó összecsapás különösen emlékezetes marad a magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter számára is, aki pályafutása során 100. alkalommal állhatott a gólvonal előtt egy német bajnoki mérkőzés alkalmával.

A 29 éves portást tavaly a Bundesliga legjobbjának választották posztján, és a nyári szünet alatt több csapat és érdeklődött iránta, ám végül hűséges volt a lipcsei együtteshez, melyet immár 2015 óta erősít.

Gulácsi a Nemzeti Sport számítása szerint a tizedik olyan magyar játékos lett, aki egy topligában eljutott legalább száz meccsig. A listát a korábbi magyar szövetségi kapitány Dárdai Pál áll 286 bajnokival, a dobogóra még Király Gábor, valamint a jelenleg is a Bundesligában futballozó Szalai Ádám (Mainz, Schalke, Hannover, jelenleg Hoffenheim) fér fel. Továbbá Kubala László, Lisztes Krisztián, Puskás Ferenc, Gera Zoltán, Huszti Szabolcs és Hajnal Tamás mondhatja még el magáról, hogy az öt legerősebb európai bajnokság valamelyikében száznál többször kapott lehetőséget.