Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern München: „Renato Saches néha a legjobb…”

A 2016-ban Európa-bajnokságot nyert portugál válogatott alapembere volt Renato Sanches, azonban a még mindig csak 22 esztendős középpályás képtelen tartósan beverekedni magát a Bayern Münchenbe.

A Benficában nevelkedett Sanches 2016 óta folyamatos nyomás alatt van, lévén alig 19 évesen kifizettek érte 30 millió eurót. És bár vannak jobb időszakai is a portugál tehetségnek, Niko Kovac vezetése alatt sem tud igazi húzóember lenni, még ha akadnak is jobb meccsei.

A Bayern München eddig három tétmeccsen van túl a szezonban. Ám amíg a kupában kezdő volt, addig a korábbi szuperkupameccsen, illetve a Hertha elleni bajnoki nyitányon csak csereként léphetett pályára. Sőt, a berliniek elleni döntetlen alkalmával csak öt percet kapott a bizonyításra.

A bajorok védője, Niklas Süle igyekezett nyugtató véleményt formálni Sanches viszontagságos helyzetét illetően:

„Itt a Bayernnél a verseny hatalmas, sok a világklasszis játékos, és Renatonak fel kell ismernie, hogy ezt az edző egyszerűen nem hagyhatja figyelmen kívül. Nem volt könnyű időszaka itt, de sokat fejlődött és gyakran a legjobb játékos az edzéseken. Minden fiatalnak játszania kell ahhoz, hogy fejlődjön, és azt hiszem, hogy lesz erre ideje.”

– fogalmazott a Sport1 riporterének, a német válogatott bekk.