Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern München: Robben elárulta, hogy ki volt a legjobb…

Az évtized végére igazi mérföldkőhöz érkezett a Bundesliga kirakatcsapata, vagyis a Bayern München. A bajor klub kerete már évek óta vérfrissítésért kiáltott, ám csak most érkezett el az ideje annak, hogy olyan régi bútordarabok búcsúzzanak az el az Allianz Arenatól, mint Franck Ribéry és Arjen Robben.

A francia középpályás sorsáról már tegnap értekeztünk, azonban a holland szélsővel kapcsolatban azóta nem jelentkeztünk, mióta bejelentette visszavonulását. Robben néhány hete ugyanis bejelentette, hogy a várakozások ellenére már nincs kedve levezetni valamilyen alsóbb szinten, és szimplán csak nem óhajt tovább futballozni.

Robbent a minap a SportBild gálaestjén próbálták meg faggatni, és többek között azt is elárulta, hogy kit tartott a legjobb müncheni edzőjének, az ott eltöltött tíz éve alatt:

„Természetesen nem könnyű választani. Sok jó emlékem van a különböző edzőkkel, és sok sikert értünk el. Ha azt kérdezed tőlem, hogy ki volt a legjobb, akkor azt mondom, hogy Pep Guardiola. Labdarúgóként elmondhatom, hogy vele egyszerűen fantasztikus volt dolgozni.”

– választott magának kedvencet, a Bayern legendája.

Robbent egyébként öt edző trenírozta a „Bőrnadrágosoknál”. Honfitársa, Louis van Gaal megítélése vegyes képet mutat, ám a 2013-as BL-győztes gárda alapjait ő rakta le. Jupp Heynckes járatta csúcsra a Bayernt ezzel a bizonyos BL-győzelemmel. Guardiola és Ancelotti végig a csúcson tartották a gárdát hazai fronton, ám képtelenek voltak a nemzetközi áttörésre. Niko Kovac pedig még mindig igyekszik élni a bizonyítási lehetőséggel.