Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

De Rossi: “Egy valaki volt csak jobb Riquelménél!”

A Boca Juniorshoz szerződő világbajnok olasz középpályás a Fox Sportsnak adott legutóbbi interjújában elmondta, hogy a zseniális képességű Jaun Román Riquelme miatt is szerette meg a Boca Juniorst.

De Rossit a Riquelme-imádata is vonzotta a Bocához (Kép: marca.com)

“Argentínában sokan úgy gondolják, hogy az olaszokat, vagy a spanyolokat nem érdekli az ő futballjuk, vagy éppen nem rajongunk a játékosaikért. Pedig ez egyáltalán nincs így!” – Kezdte gondolatmenetét az AS Roma korábbi ikonja.

“Én például csak egy jobb középpályást láttam Juan Román Riquelménél, és az Andrés Iniesta volt. Iniesta a tökéletes középpályás, de Riquelme mégis olyat tudott mutatni a futballnak, amit akkor és most se tudott senki. Elképesztő játékos volt, akit mindig is követtem.” – Így De Rossi, aki Riquelme-imádatáról megosztott még egy-egy érdekes történetet is:

“A barátaimmal van egy WhatsApp csoportunk, ahol a futballról szoktunk beszélgetni. Egészen pontosan csak a középpályásokról. A csoport fő képe egy olyan ikonikus fotó, ahol Riquelme éppen a cipőfűzőjét köti. (…) De mondok egy jobbat. Több korábbi csapattársam keresett már azóta, amióta a Bocához igazoltam, hogy szívesen találkozna Riquelmével. Antonio Cassano a legkitartóbb, állandóan hív, hogy segítsek neki, hiszen imádja Riquelmét, akit egyébként szerintem nem lehet nem imádni!”