Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: kiütéses győzelemmel nyitott a Camp Nouban a Barcelona – videóval

A spanyol bajnokság 2. fordulójának zárómérkőzésén a Barcelona a Betist fogadta a Camp Nouban. A katalánok hamar hátrányba kerültek, de Griezmann révén jött az egyenlítés és a vezetés is, innentől kezdve pedig már megállíthatatlan volt a katalán gárda, és megszerezték első győzelmüket a bajnokságban, miután a nyitófordulóban, idegenben kikaptak az Athletic Bilbaótól. 

Forrás: laliga.es

A Barcelona volt a kezdeményezőbb fél, és sok helyzetet tudtak alakítani, bár ezeket a Betis mint hárítani tudta. A gólt azonban a 15. percben a Betis szerezte egy nagyon szép támadás végén. Canales forgatta meg a katalán védőket, majd Lorennek passzolt, aki az épp beinduló Fekir elé tette a labdát, a francia pedig laposan lőtt Ter Stegen mellett jobb alsóba. A Barca nem adta fel, a bekapott gól után is támadtak, de a Betis nagyon jól védekezett. A 32. percben Pique szabálytalansága miatt jöhetett nagyon jó helyről szabadrúgással a vendég csapat, de Fekir lapos lövését Ter Stegen most védte. A 37. percben jött a Barca első nagy helyzete, miután Jordi Alba passza után Rafinha lőhetett, de a lövésbe még beleért Sidnei az utolsó pillanatban. Aztán a 42. percben mégis összejött az egyenlítés a Barcának. Sergi Roberto ívelte be tökéletesen a labdát Antoine Griezmann elé, aki nyújtott lábbal lőtt a hálóba, ezzel megszerezve az első gólját új csapatában. Nagy volt most már a nyomás a Betisen, és nagyon várták már a félidő végét, amit végül még kihúztak kapott gól nélkül.

A második játékrészt is jól kezdte a Barca, és a vezetést is megszerezték az 50. percben. Antoine Griezmann duplázott, egy gyönyörű tekeréssel a bal felső sarokba lőtt. A Betis egyre jobban adta fel a védekezést, próbálkozni meg nem tudott, akkora fölényben játszottak a katalánok. Az 56. percben pedig már a harmadik góljukat is megszerezték, amikor Carles Perez lőtt gondolkodás nélkül a kapu bal alsó sarkába Semedo passza után. Nem kellett sokat várni a negyedikre sem, hiszen a 60. percben Jordi Alba talált be a hálóba. A Betis teljesen szétesett, a céljuk már csak az volt, hogy ne kapjanak többet, de ez sem jött össze nekik, hiszen a 77. percben az ötödik gólját is meglőtte a Barca. Griezmann adott szép passzt az éppen csak beálló Arturo Vidalnak, aki egy csodás góllal lőtte ki a kapu jobb felső sarkát. Aztán egy hazai hibából, a 79. percben ismét szépített a Betis. Griezmann passzolta a kapu előtt Lorennek a labdát, aki nem hibázott, és gyönyörű gólt lőtt Ter Stegen kapujába. A hajrában is támadott még a Barca, de a hatodikat már nem tudták megszerezni. A katalánok ezzel megszerezték első győzelmüket a bajnokságban.

Barcelona – Betis: 5-2 (1-1)
Helyszín: Camo Nou (Barcelona) Vezette: Jose Luis Gonzalez
Gólszerzők: Griezmann (42. 50.), Perez (56.), Jordi Alba (60.), Vidal (77.) ill. Fekir (15.), Loren (79.)
Sárga lap: Pique (32.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba, Sergi Roberto, Busquets (Vidal, 74.), Rafinha (Firpo Junior, 81.), De Jong, Griezmann, Pérez (Fati, 78.). Vezetőedző: Ernesto Valverde

Betis: Martin Fernand, Emerson, Bartra, Sidnei, Alfonso, Carvalho, Guardado (Joaquin, 62.), Canales (Laonez, 75.), Tello (Kaptoum, 61.), Fekir, Loren. Vezetőedző: Rubi

https://www.youtube.com/watch?v=pd0ORuez-fM

A hétvége további eredményei:

Péntek
Granada 0–1 Sevilla
Levante
2-1 Villarreal

Szombat
Osasuna 0–0 Eibar
Real Madrid 1–1 Real Valladolid
Getafe 1–1 Athletic Bilbao
Celta Vigo 1–0 Valencia

Vasárnap
Alaves 0–0 Espanyol
Mallorca 0– 1 Real Sociedad
Leganes 0–1 Atletico Madrid
Barcelona 5-2 Betis

A bajnokság jelenlegi állása: