Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: sima győzelmet aratott a címvédő PSG – videóval

A francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 3. fordulójában a Paris Saint-Germain nehézkes kezdés után végül legyőzte a Toulouse együttesét. 

Ezúttal nem Mbappé szállította a győzelmet.

PSG – Toulouse 4-0 (0-0)
Játékvezető: J. Brisard, Helyszín: Parc des Princes (Párizs)
Gól: Choupo-Moting (50′ 75′), Gonclaves (55′ – öngól), Marquinhos (83′) ill.

A találkozót a hazai gárda kezdte jobban és Mbappé révén majdnem sikerült is megszerezni a vezetést a 3. percben, de Reynet védeni tudja lövését. A 14. minutumban majdnem jött a hideg zuhany, ugyanis Sylla, ha higgadtabb, akkor megszerezhette volna csapata számára a vezetést. A 16. percben pedig a PSG gólvágóját, Edinson Cavanit sérülése miatt le kellett cserélni, helyette Choupo-Moting állt be. Ezt követően az első játékrész leginkább a mezőnyharcról szólt, így maradt a gól nélküli döntetlen.

A második félidő szinte azonnal góllal kezdődik, a csereként beállt Choupo-Moting egy remek mozdulatsort követően szerzi meg a vezetést, 1-0! Öt perc elteltével pedig kettőre növeli előnyét a fővárosi csapat, Gonclaves ér bele pechesen, ezzel már 2-0! A 69. minutumban büntetőhöz jut a PSG, de Di Maria elpuskázta azt. Nem sokkal később azonban a sokak által nem kedvelt Choupo-Moting duplázni tud, ezzel mindenkinek odaszúrva, hogy igenis helye van a gárdában, így már 3-0-ra vezetett ekkor a címvédő. A végeredményt Marquinhos állította be, Di Maria belőtt szögletére érkezett remekül a brazil hátvéd, 4-0!