Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Abraham lenne a nyerőember, ha tudna nyerni a Chelsea

A 4. fordulójához érkezett a Premier League, ahol a szombati mérkőzéseken a Chelsea és a Manchester City is kötelező győzelemnek örülhetett.

Kép: Sky Sports

A nehéz rajtot követően kezd életre kelni a Chelsea Frank Lampard irányítása alatt, de még mindig nem teljesen kerek a dolog. A londoniak legutóbb megszerezték idei első győzelmüket a Norwich ellen, ezúttal pedig az újonc Sheffield United állt szemben velük, hazai pályán. A  főszereplő az a Tammy Abraham volt, aki egy hete duplázott, most pedig szintén gólokkal vette ki részét a csapatmunkából. Először a 19. percben talált be, amikor is a fejese után kipattant a labda Henderson kapusról – Pulisc közbenjárásának köszönhetően -, majd a lecsorgót vágta a kapuba. A 43. percben pedig ismét villant: harcosságának köszönhetően ki tudta használni a Sheffield védőinek bizonytalanságát és labdát szerzett, majd a kapuba lőtt. A duplájának köszönhetően két gólos előnyben volt a Chelsea a szünetben, így nyugodtan várhatták a folytatást, ám a fordulást követően csökkent az előnyük. Stevens tudott elszaladni a balszélen és Robinsont találta meg középen, aki nem hibázott – így már 2-1 volt az állás. Az előnyük szűkös volt ugyan, de le tudták volna hozni győzelemmel a meccset – a 89. percben viszont ismét komoly hibák sorozata következett hátul. Ismét a balszélen, vagyis Azpilicueta oldalán vezetett akciót a vendég csapat és a betett labda ismét a hálóban kötött ki. A gólt végül hivatalosan Zouma öngóljának adták, de attól még nem csak ő volt itt a hunyó – az egész csapat, kollektíven kivette a részét a győzelem elszalasztásából. Így tehát újabb fontos pontoktól estek el, a Chelsea jelenleg 5 ponttal a 8. helyen áll a táblázaton.

A Manchester City sokkal magabiztosabb volt, ők már a 2. percben góllal jelentkeztek. De Bruyne talált be David Silva passza után, majd nem sokkal később jött a folytatás is. Még a szünet előtt Agüero duplázta meg csapata előnyét, majd a fordulás után egy remekbeszabott találattal növelte háromra a fölényt. A pontot az i-re Bernardo Silva tette fel, aki a 79. percben betalált és beállította a 4-0-ás végeredményt. Sima győzelem volt ez, közte kimondottan szép, “Guardiolás” gólokkal, a világoskékek pedig így a tabellán is az élen vannak. Csak a Liverpool és a Leicester áll még veretlenül rajtuk kívül.

Chelsea – Sheffield United 2-2
G.: Abraham (19., 43.), Robinson (46.) Zouma (89.)

Manchester City – Brighton and Hove 4-0
G.: De Bruyne (2.), Agüero (42., 55.), Bernardo Silva (79.)