Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-selejtező: német és holland papírforma, a horvátok viszont pontot buktak – összefoglaló

Az Európa-bajnokság mostani selejtezőkörének hétfői játéknapján a C-, E-, G- és az I-csoportból játszottak egymással a csapatok. A németek és a hollandok is nyertek, ahogy a papírforma szerint a belgák és az oroszok is. Az E-csoportban meglepetésre csak döntetlent ért el Horvátország Azerbajdzsán ellen, ami nagyon jól jött a magyaroknak, akik viszont ezt nem tudták kihasználni, és kikaptak a szlovákoktól. 

Forrás: uefa.com

C-csoport:

Észak-Írország-Németország: 0-2 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Halstenberg (48.), Gnabry (90+3.)

Németország volt statisztikailag fölényben, de az első játékrészben az észak-írek voltak veszélyesebbek, főleg Conor Washington révén. A németek is próbálkoztak, de helyzeteik nem voltak sem erőteljesek, sem pontosak. Aztán a második félidő elején, a 48. percben sikerült megszerezni a vendégeknek a vezetést Marcel Halstenberg kapásgóljával. A németek sokáig szintén nem tudtak betalálni, majd amikor már úgy tűnt, ez lesz a végeredmény, a 93. percben Gnabry még lőtt egyet. A németek így továbbra is az első helyen állnak pontegyenlőséggel az észak-írekkel.

Észtország-Hollandia: 0-4 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Babel (17. 48.), Depay (76.), Wijnaldum (87.)

Észtországnak kapura lövése sem volt az első félidőben, és bár a hollandok hatalmas fölényben játszottak, csak egy gólt tudtak szerezni, a 17. percben Babel révén. Több veszélyes helyzetük is volt azonban, de vagy a kapus védett, vagy pontatlanok voltak a befejezéseik. Észtország nem igazán volt ellenfél az “Oranje” számára, és a mérkőzés hajrájában először a 76. percben Memphis Depay növelte az előnyt, majd a 87. percben Wijnaldum zárta le a mérkőzést egy fejesgóllal. Hiába a győzelem, a hollandok továbbra is csak a harmadik helyen állnak, az észtek viszont nulla ponttal az utolsók.

A C-csoport jelenlegi állása: 

E-csoport:

Azerbajdzsán-Horvátország: 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Khalilzada (72.) ill. Modric (11. – büntetőből)

Igazi bombameglepetés történt az Azerbajdzsán-Horvátország találkozón. Az első félidőben hatalmas horvát fölény volt, de hiába a sok helyzet, csak egy büntetőből tudtak betalálni a 11. percben Luka Modric révén. A vendégek szemét az azeriek kapusa védte ki. A második játékrészben már nem volt ilyen jó Horvátország, amit a hazaiak ki is használtak, hiszen a 72. percben Tamkin Khalilzada egy szép szóló után egyenlített. A horvátok a másik meccs eredménye után átvették a vezetést a csoportban, az azeriek pedig megszerezték az első pontjukat.

Magyarország-Szlovákia: 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Szoboszlai (50.) ill. Mak (40.), Bozenik (56.)

Bátran játszott a magyar válogatott, megvoltak a lehetőségeik is, de komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani az első félidőben. A 40. percben a szlovákok megszerezték a vezetést Mak góljával, de gyanús, hogy lesről született a találat. A második játékrész elején Szoboszlai szabadrúgásból egyenlített, de az 56. percben már ismét vezettek a szlovákok Bozenik révén. A magyarok nagyon megnyomták a végét, de hiába jöttek a helyzetek, azokat nem tudták belőni. A mérkőzésről bővebben ITT lehet olvasni! 

Az E-csoport jelenlegi állása: 

G-csoport:

Lengyelország-Ausztria: 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –

Az osztrákok kezdeményezőbb voltak, de mindkét oldalon megvoltak a helyzetek és a kapufák is az első játékrészben. A 10. percben Marko Arnautovic fejese pattant vissza a jobb kapufáról, majd a 15. percben Kamil Grosicki labdája csattant a bal oldalon. A második félidőben az osztrákok már átvették az irányítást, a lengyeleknek nem sok momentum jutott. Azonban hiába a fölény, Ausztria nem tudta ezt kihasználni, így végül gól nélküli döntetlent játszottak a csapatok. A lengyelek ezzel is vezetik a csoportjukat, az osztrákok pedig a harmadik helyen állnak.

Szlovénia-Izrael: 3-2 (1-0)
Gólszerzők: Verbic (43. 90), Bezjak (66.) ill. Natcho (50.), Zahavi (63.)

Jobban játszott Szlovénia, több lehetőségük is volt, amelyek közül egyet sikerült is értékesíteniük a 43. percben Verbic révén. A második félidő elején, az 50. percben azonban egyenlítettek az izraeliek Natcho találatával, a 63. percben pedig már a vezetést is megszerezték Zahavi révén. Azonban nem sokáig örülhettek, mert a szlovénok a 66. percben ismét gólt lőttek. A 90. percben Verbic viszont duplázott, amivel megszerezte a három pontot csapatának. A szlovénok ezzel a második helyet szerezték meg a csoportban, Izrael pedig pontegyenlőséggel az ötödik.

Lettország-Észak-Macedónia: 0-2 (0-2)
Gólszerzők: – ill. Pandev (14.), Barhi (17.)

Nem volt túl egyoldalú a játék képét tekintve a találkozó, mégis az észak-macedónok vezettek már két góllal is az első félidőben Pandev és az ex-újpesti Bardhi találatával. A második játékrész eseménytelenebbül telt, de a macedónok irányították a mérkőzést és tartották az eredményt, egészen a végéig. A lettek továbbra sem tudtak pontot szerezni, míg az észak-macedónok már a negyedik helyen állnak pontegyenlőséggel Izraellel.

A G-csoport jelenlegi állása: 

I-csoport: 

Skócia-Belgium: 0-4 (0-3)
Gólszerzők: – ill. Lukaku (9.), Vermaelen (24.), Alderweireld (32.), De Bruyne (82.)

Bejött a papírforma, és Belgium már az első félidőben három góllal ment Skócia ellen. Az elsőt a 9. percben szerezte Romelu Lukaku egy szép támadás végén, majd a 24. percben Thomas Varmaelen tüzelt a hálóba. Nem sokkal később, a 32. percben pedig Toby Alderweireld fejelt a kapuba. A második játékrészre visszavettek a belgák, és feljavultak a skótok, de a gólig nem jutottak el. A 82. percben ráadásul Kevin De Bruyne lőtt még a hálóba, amellyel le is zárta a mérkőzést. A belgák továbbra is hibátlanok és vezetik a csoportot, a skótok pedig hat ponttal az utolsó előtti helyen állnak.

Oroszország-Kazahsztán: 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Fernandes (89.) ill. –

Oroszország volt a kezdeményező fél, de hiába voltak veszélyes helyzeteik, az utolsó pillanatban mindig mentett valaki, így az első félidőt gól nélkül zárták. A második játékrészben sem változott a játék képe, az oroszok mindent megtettek a gólért, ami végül csak a 89. percben érkezett Fernandes találatával, de ezzel meg is nyerték a mérkőzést. Az oroszok szépen tartják a második helyet a csoportban, míg Kazahsztán a harmadik.

San Marino-Ciprus: 0-4 (0-2)
Gólszerzők: – ill. Kousoulos (2. 73.), Papoulis (39.), Artymatas (75.)

Ciprus sokkal jobb volt San Marino ellen, ami azért nem volt túlságosan meglepő, és már az első félidőben kétgólos vezetést szereztek Kousoulos és Papoulis góljával a 2. és a 39. percben. A hazai csapat a második félidőben sem tudott egyáltalán feljavulni, és a ciprusiak még két góllal növelték előnyüket. Kousoulos a 73. percben duplázott, majd a 75. percben Artymatas szerezte meg az utolsó találatot. San Marino továbbra is pont nélkül áll, Ciprus pedig pontegyenlőséggel a negyedik.

Az I-csoport jelenlegi állása: